Gradonačelnik Novog Sada o izmještanju Egzita: “Gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?”

G.S.
Gradonačelnik Novog Sada o izmještanju Egzita: “Gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je danas najavio da će razgovarati s organizatorima Egzita jer ima najava da bi taj muzički festival mogao da napusti Novi Sad, što je ocijenio kao “nezamislivo”.

Zagrebački “Jutarnji list” je, pozivajući se na neimenovani izvor, danas objavio da bi Egzit mogao da se preseli u Umag u Hrvatskoj ili u Budvu u Crnoj Gori.

Iz tima festivala Egzit rekli su da to da li će festival ostati u Srbiji ili će se izmjestiti u druge države “ne zavisi samo od njih”.

“Pa gde će (direktor festivala Dušan) Kovačević da ide iz Novog Sada? Ne mogu to da prihvatim. Gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?”, rekao je gradonačelnik, prenosi novosadski portal vesti 21.rs

“Ne mogu da zamislim Egzit van Novog Sada, to je za mene nezamislivo. Cenim jako Umag i to sve, ali - kako bih rekao - imaju ATP turnir, a Egzit je naš. Prijatelji u Budvi, super, imaju plaže, Egzit je naš opet, neka prave Si dens, što je opet derivat Egzita. Zamoliću Egzit da i ne razmišlja o odlasku iz Novog Sada”, najavio je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana