Gitarista grupe Queen imao srčani udar

Agencije
Gitarista grupe Queen imao srčani udar

Gitarista grupe Queen Brian May (72) otkrio je da je nedavno imao srčani udar i da je bio "blizu smrti". Dodao je da je bio šokiran da mu je trebala operacija nakon nečega što opisuje kao "mali srčani". 

"Mislio sam da sam jako zdrav. Ali se ispostavlo da imam tri začepljene arterije i da svakog trena krv može prestati dolaziti do mog srca", opisao je on na Instagramu.

Mayu su ugradili tri stenta - male tube koje otvaraju začepljene arterije i kaže da se sad osjeća dobro. "Izašao sam sa srcem koje je sad veoma snažno i mislim da sam u dobroj formi i za neki naredni period", dodao je. 

O Mayu su svjetski mediji pisali i ranije ovog mjeseca kada je imao nesreću u vrtu i kada je povrijedio gluteus maximus (mišić stražnjice). 

"Rekao sam vam da sam pocijepao mišić", govori on na početku ovog, 7-minutnog videa koji je objavio i koji je nazvao "Sheer Heart Attack" (Čisti srčani udar), kako se zove treći album grupe Queen, objavljen 1974.

"Nisam znao da će to toliko zabavljati ljude. Nekako sam zaboravio da je sve što ima veze sa zadnjicom ljudima smiješno...ipak, ispostavilo se da me to nije toliko boljelo. Naime, sedam dana poslije povrede, ja sam i dalje u agoniji. Ali, stvarno agoniji. Htio sam skočiti s prozora u nekoliko navrata, nisam mogao vjerovati da ovako boli. I ljudi su mi govorili, 'ne, ne boli tako povrijeđen mišić', pa sam opet otišao na magnetnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana