“Egzit" po 20. put na Petrovaradinskoj tvrđavi

Agencije
“Egzit" po 20. put na Petrovaradinskoj tvrđavi

Nakon ovogodišnjeg, najuspješnijeg izdanja dosad “Egzit” festival će iduće godine, od 9. do 12. jula, proslaviti jubilarni, 20. rođendan.

Petrovaradinska tvrđava narednog jula biće u centru pažnje svjetske muzičke javnosti, jer će se na više od 40 bina i zona okupiti neke od najznačajnijih muzičkih zvijezda današnjice, ali i nekoliko odabranih “Egzit” izvođača iz prethodne dvije decenije, čiji su nastupi zauvijek postali nerazdvojan dio istorije festivala. Pod simboličnim sloganom “Egzit 2.0”, festival označava početak svoje nove ere, kojim najavljuje brojne inovacije u svim oblastima svog djelovanja.

- Cijeli “Egzit” tim, kao i brojni naši prijatelji i saradnici, riješeni su da nadmaše čak i prethodne rekordne godine za nama kako bi upravo iduća donijela dosad najbolje izdanje i jedan novi “Egzit”, spreman za narednih dvadeset godina - izjavio je ovim povodom Dušan Kovačević, osnivač festivala.

Predstojeće festivalsko izdanje, kao i prateća kampanja, slaviće jedinstvo naizgled sasvim različitih fanova “Egzita”, od pankera i metalaca do repera i rejvera, preko publike iz svih krajeva regiona pa sve do onih koji prelaze i cijele okeane da bi stigli u Novi Sad i tako potvrdili zašto je popularni britanski časopis “Di-džej Mag” rekao da je “Egzit” “više od festivala i više od brenda, jedan pokret i kultura za sebe”.

Uz objavu datuma, zakazan je i start prodaje ulaznica za 22. novembar, tačno u podne, kada će izuzetno ograničen broj ulaznica biti dostupan po poklon cijeni od 118 KM, što je ušteda od čak 55% u odnosu na njihov finalni iznos. Prve ulaznice svake godine budu rasprodate za svega nekoliko časova, a njihova sljedeća cijena biće automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontingent.

Prvi izvođači za predstojeći “Egzit” trebalo bi da budu poznati uskoro.

- Svi ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svjetske muzičke scene u kombinaciji sa provjerenim imenima, uz izuzetno veliku raznolikost muzičkih žanrova, po čemu je “Egzit” čuven na svjetskoj festivalskoj sceni - naveli su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana