Egzitov “Lajf strim” vidjelo četiri miliona fanova širom planete

Srna
Egzitov “Lajf strim” vidjelo četiri miliona fanova širom planete

NOVI SAD - Snimke virtuelnih ili uživo nastupa najvećih svjetskih tehno zvijezda sa “Lajf strim” festivala koji je nedavno održan na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi vidjelo je čak četiri miliona fanova širom planete, saopštio je Egzit tim, organizator festivala.

“Očekuje se, da do kraja godine ta brojka pređe i 10 miliona fanova koji će putem snimaka videti ono što se dešavalo na Petrovardinskoj tvrđavi od 3. do 6. septembra”, navedeno je u saopštenju Egzit tima.

U saopštenju se ističe da su tehno zvijezde poput Šarlot de Vit, Karla Koksa, Nine Kravic, Hot sins 82, Adama Bejera, Blek Kofija, Ben Kloka, Pol van Dajka, Mahmuta Orhana, Marsela Ditmana i drugih elektronskih velikana obilježili su “Lajf strim” festival.

Ovaj festival održan je kada je većina festivala na svijetu ili odgođena ili se održala samo onlajn.

“Egzit je uspeo da realizuje žLajf strimž, globalni projekat koji će po mnogo čemu označiti festivalsku 2020. Umesto virtuelnog sveta, fanovima je ponuđeno punokrvno živo iskustvo, dok su snimci nastupa potom predstavljeni u osmodnevnom striming festivalu, publici širom sveta”, navodi se u saopštenju.

Organizatori navode da je tim festivalom započelo obilježavanje 20. rođendana muzičkog “Egzit” festivala.

“Vrhunac rođendanskog slavlja biće od 8. do 11. jula 2021. godine, kada nas očekuje festival u poznatom punom formatu, a na kome će nastupiti neke od vodećih svetskih zvezda, kao što su Tajga, David Geta, di-džej Snejk, Erik Pric, Boris Brejha i mnogi drugi”, navedeno je u saopštenju.

Egzit je projekat “Lajf strim” pokrenuo u partnerstvu sa Svjetskim programom za hranu Ujedinjenih nacija /UN/, najvećom humanitarnom organizacijom na svijetu.

Smisao tog projekta je da se skrene pažnja na stravičan podatak prema kome će 270 miliona ljudi širom svijeta do kraja ove godine doći na rub ekstremne gladi uzrokovane pandemijom virusa korona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana