Egzit dobio nagradu za inovacije u Velikoj Britaniji

Tanjug
Egzit dobio nagradu za inovacije u Velikoj Britaniji

NOVI SAD - Egzit i tehnološka platforma NFT-Tix pobednici su u kategoriji Nagrada za inovaciju na Britanskim festivalskim nagradama, saopštio je danas festival.

"Egzit je bio proteklog jula prvi veliki muzički događaj na svetu koji je koristio blokčejn tehnologiju za prodaju NFT ulaznica za događaj ove veličine, omogućivši kupovinu VIP Gold i VIP omfinite Experience  ulaznica na ovoj decentraliziranoj tiketing platformi. Upravo s tim projektom osvojio je svoje četvrto veliko festivalsko priznanje", kaže se u saopštenju.

Britanske festivalske nagrade dodijeljuju se od 2004. godine za najbolje u festivalskoj industriji, ali nagrađuju i istaknute festivale van Velike Britanije. Egzit je 2007. bio prvi festival koji je ponio titulu za Najbolji evropski festival, van Velike Britanije, dok je titulu za Najbolji veliki evropski festival na Evropskim festivalskim nagradama osvajao i 2013. i 2017. godine.

"Egzit je trenutno u konkurenciji za Najbolji veliki festival na Evropskim festivalskim nagradama, čije glasanje traje do večeras", podseća se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana