Cetinski ponovo komentarisao otkazani koncert u Sarajevu i gradonačelnicu

GS
Foto: Facebook

Toni Cetinski je u novom intervjuu ponovo komentarisao otkazani koncert u Sarajevu te gradonačelnicu Benjaminu Karić.

Na pitanje je li ga šokiralo otkazivanje nastupa i kome se konkretno zamjerio je odgovorio:

"Sve će biti jasno kada jednom održimo koncert u Sarajevu. Ova hajka nema veze s ljudima i mojom publikom u BiH, a politika i većina medija ionako odavno nisu slika društva u cjelini."

Dodao je kako nije važno šta se kaže, nego ko kaže.

"Jednostavno je neko iz BiH ko stanuje u Hrvatskoj iz svoje udobne fotelje odlučio baciti kost i neki su se ljudi i mediji upecali pa pokazali ko su i šta su, a ostali su prepoznali bačenu kost i nisu nasjeli na priču. Sasvim slučajno je ta bacačica kostiju iz BiH, ali iz fotelje svoga doma u Hrvatskoj, odlična prijateljica sa šeficom grada Sarajeva i šta dalje komentarisati", nastavio je.

Dalje je naveo kako će navesti primjere multikulturalnosti iz njegovog dvorišta i odgovoriti na tezu gradonačelnice "kako u Hrvatskoj ne bi nikada iz našeg proračuna platili nekoga iz BiH".

"Naime, za doček 2024. u mom Rovinju nastupala je Dubioza kolektiv! Pitajte momke je li se iko bunio i kako im je bilo. Kao što sam i ja uživao u Budvi na dočeku, gdje se takođe niko nije bunio. Za Dane istarskog pršuta nastupao je Željko Joksimović, Zdravko Čolić je pjevao na još jednom događaju u Poreču prije nekoliko godina, a ovakve primjere mogao bih nabrajati do sutra", kazao je za magazin Stori.

Dodao je kako nije bilo nikakvih problema s plaćanjem iz gradskog proračuna te da je multikulturalnost u Istri dio njihovog genetskog koda, prenosi Kliks..

"Znate, dotična je bila jako mala ili uopšte nije bila na ovome svijetu kada smo mi u Rovinju itekako poštovali sve narode i narodnosti. Kod nas u školi nisu ljude dijelili prema nacionalnosti i vjeri, ali su nas itekako naučili da je šovinizam gadna stvar", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana