Bend “Sitzpinker” objavio singl “Iscurim”: Nova perspektiva klasičnog pop zvuka

B. P.
Foto: Nenad Vujanović

BEOGRAD - Grupa “Sitzpinker”, objavila je singl “Iscurim”, možda njihovu najkompleksniju pjesmu do sada.

Pjesma dolazi u paketu sa vizuelnim doživljajem u formi spota čiji su tvorci Relja Arsić i Dan Grabnar, a dubinu ovoj hipnotišućoj viziji autora dao je Danilo Nikodinovski, koji u videu ima zapaženu ulogu.

Treća nova pjesma koju grupa objavljuju od decembra do danas je nešto što je dijametralno suprotno od prethodnog tempa rada, kada smo dobijali jednu numeru u dvije godine. U decembru je izašla “Ispred očiju” pa u februaru “Tren sigurnosti” na “Hali Gali “2” kompilaciji i sada “Iscurim”, koja je započeta kao demo snimljen tokom kućnog druženja. Nakon tri godine usavršavanja pjesma je završena u saradnji sa briljantnim producentom Andrejem Mladenovićem.

- “Iscurim” odslikava vantelesni momenat, posmatranje stvari odozgo i gledanje šire slike, što nas poziva na uvažavanje univerzuma iz različitih perspektiva - poručuju članovi grupe. Reditelj spota Dan Grabnar kaže da je ova pjesma bila izazov za kombinovanje slike i zvuka.

- Najveći izazov je bio stvoriti priču koja drži pažnju, a da nije komplikovana i ne oslanja se na više puta viđene scene igranja i žurki. Hteli smo da spot vizualizuje pesmu - a ne da je pobedi, ali i da funkcioniše kao celina i bez nje. Mnogo je vrednih i talentovanih ljudi učestvovalo u produkciji spota, koji kao čist proizvod ljubavi bez njih ne bi uspeo - rekao je Grabnar. Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana