Bejbi Lazanja poslije Evrovizije 10. jula na Exitu

Tanjug
Foto: Instagram

Predstavnik Hrvatske na "Pjesmi Evrovizije" Bejbi Lazanja (Baby Lasagna) nastupiće 10. jula na Egzitu (Exit), saopštili su danas organizatori.

- Nakon što je osvojio ubjedljivo najviše glasova evrovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobjednik ljudi, 10. jula stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje festivala - naveo je Egzit.

Nakon nastupa evrovizijske predstavnice Srbije Konstrakte na Petrovaradonskoj tvrđavi 2022. godine, iz Egizita je istaknuto da će Bejbi Lazanja biti "prvi izvođač iz regiona koji će biti hedlajner".

Osnivač i direktor Egzit festivala Dušan Kovačević izjavio je da je ponosan što je "neko iz našeg regiona pobijedio među evrovizijskom publikom i to sa rok numerom".

- Sjajno je vidjeti da urbani zvuk dobija sve više mjesta na Evroviziji - dodao je Kovačević.

Marko Purišić poznatiji kao Bejbi Lazanja je prije nekoliko dana sa pesmom "Rim tim tagi dim" osvojio drugo mjesto na "Pjesmi Evrovizije" u švedskom gradu Malmeu, iza Švajcarca Nema sa pobjedničkom "The Code".

Bejbi Lazanja je osvojio najviše glasova gledalaca televizijskog takmičenja, ali je pobjedu Nema presudio broj poena koje je dobio od nacionalnih žirija zemalja učesnica.

Izvodeći zabavnu muziku i satirične tekstove "duboko protkane porukama o problemima sadašnjice" Purišić će nastupiti na najvećoj bini na Tvrđavi.

Naredno izdanje festivala sa temom "Exit Starseeds" i sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno", biće održano od 10. do 14. jula u Novom Sadu gde će nastupiti Tom Morello, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Alok, Oliver Tree i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana