Svijet dobio još jednu bebu milionera

G.S.
Foto: Ilustracija

Rođen u novembru 2023. godine, beba Ekagrah je sin Rohana Murtija i njegove supruge Aparne Krišnan koja se sada pridružuje ekskluzivnoj listi beba koje su multimilioneri.

Mališanu je djeda Narajane Murti poklonio zapanjujućih 22 miliona funti akcija. Milijarder Murti je tast Britanskog premijera Rišija Sunaka, i posjeduje veoma unosnu IT kompaniju.

Ekagrah, što na sanskritu znači nepokolebljiv fokus i odlučnost, je Murtijevo treće unuče. Njihova ćerka Akshata se udala za premijera Sunaka 2009. godine i sa njim ima dvoje djece, Krišnu i Anušku, prenosi Telegraf.

Nije poznato da li su dve ćerke gospodina Sunaka takođe dobile na poklon akcije dedine IT kompanije Infosis koja vrijedi blizu 80 milijardi funti.

Njihova majka Akshata je već imala koristi od velikodušnosti gospodina Murtija kao vlasnik nešto više od 1 procenta akcija u Infosis-u, vrijednih oko 500 miliona funti, što joj je prošle godine donijelo 13,5 miliona funti prihoda od dividende.

Njen mlađi brat Rohan posjeduje više od 600 miliona funti vrijednih akcija u Infosis-u, dok je njena majka Sudha takođe značajan akcionar, što Murtijeve čini jednom od najbogatijih i najmoćnijih porodica u Indiji.

Vijest o raskošnom poklonu bebi dodatno će doprinosi tvrdnjama da premije Sunak nije u kontaktu sa običnim ljudima uslijed porodičnog i ličnog bogatstva. Pored bogatstva koje uživa njegova tazbina, on je i sam multimilioner nakon uspješne karijere u finansijama prije nego što je ušao u politiku.

Premijer i njegova supruga imaju četiri kuće širom Velike Britanije i Kalifornije, vrijedne 15 miliona funti, uključujući vilu iz 19. veka u Severnom Jorkširu i penthaus na obali okeana u Santa Moniki.

Ali uprkos izvanrednom poklonu gospodina Murtija njegovom unuku, Ekagrah nije jedini dječak koji je imao koristi od velikodušnosti bogatih rođaka.

Prošle godine, multimilioner Beru Drevit-Barlov otkrio je da je darovao svog dvodnevnog unuka Marina raskošnom kućom vrijednom milion funti. 

Mališan je takođe dobio  i povjerenički fond od 5 miliona funti, prenio je Dejli Mejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana