Свијет добио још једну бебу милионера

Г.С.
Foto: Илустрација

Рођен у новембру 2023. године, беба Екаграх је син Рохана Муртија и његове супруге Апарне Кришнан која се сада придружује ексклузивној листи беба које су мултимилионери.

Малишану је дједа Нарајане Мурти поклонио запањујућих 22 милиона фунти акција. Милијардер Мурти је таст Британског премијера Ришија Сунака, и посједује веома уносну ИТ компанију.

Екаграх, што на санскриту значи непоколебљив фокус и одлучност, је Муртијево треће унуче. Њихова ћерка Аксхата се удала за премијера Сунака 2009. године и са њим има двоје дјеце, Кришну и Анушку, преноси Телеграф.

Није познато да ли су две ћерке господина Сунака такође добиле на поклон акције дедине ИТ компаније Инфосис која вриједи близу 80 милијарди фунти.

Њихова мајка Аксхата је већ имала користи од великодушности господина Муртија као власник нешто више од 1 процента акција у Инфосис-у, вриједних око 500 милиона фунти, што јој је прошле године донијело 13,5 милиона фунти прихода од дивиденде.

Њен млађи брат Рохан посједује више од 600 милиона фунти вриједних акција у Инфосис-у, док је њена мајка Судха такође значајан акционар, што Муртијеве чини једном од најбогатијих и најмоћнијих породица у Индији.

Вијест о раскошном поклону беби додатно ће доприноси тврдњама да премије Сунак није у контакту са обичним људима услијед породичног и личног богатства. Поред богатства које ужива његова тазбина, он је и сам мултимилионер након успјешне каријере у финансијама прије него што је ушао у политику.

Премијер и његова супруга имају четири куће широм Велике Британије и Калифорније, вриједне 15 милиона фунти, укључујући вилу из 19. века у Северном Јоркширу и пентхаус на обали океана у Санта Моники.

Али упркос изванредном поклону господина Муртија његовом унуку, Екаграх није једини дјечак који је имао користи од великодушности богатих рођака.

Прошле године, мултимилионер Беру Древит-Барлов открио је да је даровао свог дводневног унука Марина раскошном кућом вриједном милион фунти. 

Малишан је такође добио  и повјеренички фонд од 5 милиона фунти, пренио је Дејли Мејл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана