Prijavile ga komšije zbog živice: Srbin dobio 2.500 evra kazne u Njemačkoj

GS
Prijavile ga komšije zbog živice: Srbin dobio 2.500 evra kazne u Njemačkoj

Žena iz Srbije koja živi u Njemačkoj požalila se na društvenoj mreži „Iks“ da njen sin mora da plati veliku kaznu, jer su ga najvjerovatnije prijavile komšije, a onda je objasnila i o čemu se radi.

"Najmlađi sin kupio kuću prošle godine, prije par nedjelja potkresao živu ogradu, a nije pročitao pravilnik kada je dozvoljeno. Prijavile ga vjerovatno komšije i juče mu je stigla kazna od 2.500 evra, napisala je žena iz Srbije na profilu "Silvio Rudas 1389".

Tako da će zbog nepoznavanja zakona njen sin, nakon običnog orezivanja žive ograde, navodno morati da plati 2.500 evra.

"Nije Njemačka sređena jer su ljudi fini, već zbog visokih kazni", zaključila je ona i dodala da se tamo država u sve miješa, "i koje drvo i koje cvijeće sadiš i kada smiješ da roštiljaš."

U komentarima su se korisnici mreže uglavnom čudili, a bilo je i onih koji su podijelili svoje iskustvo i kako su na teži način naučili zakone u drugoj zemlji.

"Ja u Švajcarskog treći dan kada sam kupio auto, htio da vidim kako ubrzava, ali na pogrešnom mjestu, bio u zasjedi radar. U zoni 50 vozio sam 86. Kazna skoro 4.000 franaka iliti evra. Mijenjali smo planove za ljetovanje. Sada lepo vozim", jedan je od komentara.

"Ovako kad nešto pročitam, nismo ni svesni koliko nam je u stvari dobro", dodao je drugi.

"Uh al' ga opletoše... kupili poznanici kuću izvan grada i stavili plastično bure na oluk da skupljaju kišnicu za baštu, došla komunalna odrala ih kazna."

Na pitanje jednog korisnika mreže zašto u Njemačkoj nije dozvoljeno orezivanje ograde, autorka tvita je objasnila da razlog leži u parenju nekih ptica i insekta, a sređivanje ograde dozvoljeno je tek od 15. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana