Пријавиле га комшије због живице: Србин добио 2.500 евра казне у Њемачкој

ГС
Пријавиле га комшије због живице: Србин добио 2.500 евра казне у Њемачкој

Жена из Србије која живи у Њемачкој пожалила се на друштвеној мрежи „Икс“ да њен син мора да плати велику казну, јер су га највјероватније пријавиле комшије, а онда је објаснила и о чему се ради.

"Најмлађи син купио кућу прошле године, прије пар недјеља поткресао живу ограду, а није прочитао правилник када је дозвољено. Пријавиле га вјероватно комшије и јуче му је стигла казна од 2.500 евра, написала је жена из Србије на профилу "Силвио Рудас 1389".

Тако да ће због непознавања закона њен син, након обичног орезивања живе ограде, наводно морати да плати 2.500 евра.

"Није Њемачка сређена јер су људи фини, већ због високих казни", закључила је она и додала да се тамо држава у све мијеша, "и које дрво и које цвијеће садиш и када смијеш да роштиљаш."

У коментарима су се корисници мреже углавном чудили, а било је и оних који су подијелили своје искуство и како су на тежи начин научили законе у другој земљи.

"Ја у Швајцарског трећи дан када сам купио ауто, хтио да видим како убрзава, али на погрешном мјесту, био у засједи радар. У зони 50 возио сам 86. Казна скоро 4.000 франака илити евра. Мијењали смо планове за љетовање. Сада лепо возим", један је од коментара.

"Овако кад нешто прочитам, нисмо ни свесни колико нам је у ствари добро", додао је други.

"Ух ал' га оплетоше... купили познаници кућу изван града и ставили пластично буре на олук да скупљају кишницу за башту, дошла комунална одрала их казна."

На питање једног корисника мреже зашто у Њемачкој није дозвољено орезивање ограде, ауторка твита је објаснила да разлог лежи у парењу неких птица и инсекта, а сређивање ограде дозвољено је тек од 15. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана