Građani Australije pohrlili da glasaju u kupaćim gaćama

Agencije
Građani Australije pohrlili da glasaju u kupaćim gaćama

SIDNEJ -Ovogodišnje izbore u Australiji, osim promjene vlasti, definitivno su obilježili birači koji su na biračka mesta došli u svojim kupaćim kostimima, odnosno kupaćim gaćama.

 

Na fotografijama koje su se pojavila na svjetskim agencijama i društvenim mrežama se mogu vidjeti ljudi koji glasaju u kupaćim kostitimima, a neke su nosili i daske za surfovanje.

Razlog za izlazak na biračka mjesta u kupaćim  gaćama ipak postoji. Kompanija koja prizvodi kupaće kostime „Badži smagler“ ponudila je besplatan par kupaćeg kostima ili kupaćih gaća svima koji na izbore izađu u svojim starim kupaćim kostitima njihove proizvodnje.

Ljubitelji kupaćih kostima su odgovorili na poziv, uprkos hladnom vremenu i kišnim uslovima, koji su pogodili veći dio zemlje.

-Mislili smo da će ih možda biti jedno ili dvoje... ali ispostavilo se da ih ima stotine. Biće to skup dan za Badži smagler – rekao je vlasnik kompanije Adam Linfort.

Pomenuta kompanija je za lokalne medije u Australiji potvrdila da će poslati vaučere za kupaće kostime svima koji pošalju svoje fotografije sa glasanja. Za to imaju rok do ponedjeljka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana