Engleska: Udovica saznala da je stavila tuđi pepeo u skupoceni nakit

Tanjug
Foto: Dejli Rekord

HAL - Udovici iz Engleske koja je pepeo preminulog muža dala da se pretvori u nakit, nedavno je saznala da se njegovo tijelo zapravo nalazi u zamrzivaču pogrebnog preduzeća, saopštila je policija.

Inspektori u gradu Halu pronašli su tijela 35 ljudi i pepeo određenog broja preminulih, zbog čega je, kako navodi policija, u toku istraga ovog “zaista užasnog incidenta”, preneo je Independent.  
Nakon smrti supruga u julu 2023. godine, udovica i rođaci, uključujući ćerku i unuku, platili su značajnu sumu novca da se pepeo preminulog pretvori u kristalni nakit.

Prijatelj udovice rekao je za britanski Telegraf da je udovici rečeno da on nije ni kremiran i da je bio u zamrzivaču sve vrijeme.

“Policija je porodicama rekla da je tijelo moglo biti zamrznuto samo po naređenju mrtvozornika. Udovica je očajna. Porodica je mislila da ima njegove ostatke, a sada se pitaju: 'Ako ovo nije on, onda o kome je riječ?'“, rekao je prijatelj.

Policija okruga Hambersajd obećala je da će oštećene porodice obavještavati o istrazi i dodala da je primila više od 1.000 poziva od zabrinutih članova tog okruga.

Više od 120 policajaca i specijalnog osoblja radi na slučaju, a osumnjičeni za krivično djelo, muškarac (46) i žena (23) pušteni su iz pritvora uz kauciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana