Енглеска: Удовица сазнала да је ставила туђи пепео у скупоцени накит

Танјуг
Foto: Дејли Рекорд

ХАЛ - Удовици из Енглеске која је пепео преминулог мужа дала да се претвори у накит, недавно је сазнала да се његово тијело заправо налази у замрзивачу погребног предузећа, саопштила је полиција.

Инспектори у граду Халу пронашли су тијела 35 људи и пепео одређеног броја преминулих, због чега је, како наводи полиција, у току истрага овог “заиста ужасног инцидента”, пренео је Индепендент.  
Након смрти супруга у јулу 2023. године, удовица и рођаци, укључујући ћерку и унуку, платили су значајну суму новца да се пепео преминулог претвори у кристални накит.

Пријатељ удовице рекао је за британски Телеграф да је удовици речено да он није ни кремиран и да је био у замрзивачу све вријеме.

“Полиција је породицама рекла да је тијело могло бити замрзнуто само по наређењу мртвозорника. Удовица је очајна. Породица је мислила да има његове остатке, а сада се питају: 'Ако ово није он, онда о коме је ријеч?'“, рекао је пријатељ.

Полиција округа Хамберсајд обећала је да ће оштећене породице обавјештавати о истрази и додала да је примила више од 1.000 позива од забринутих чланова тог округа.

Више од 120 полицајаца и специјалног особља ради на случају, а осумњичени за кривично дјело, мушкарац (46) и жена (23) пуштени су из притвора уз кауцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана