Australija: Policija elektrošokerom intervenisala protiv dementne starice

GS
Australija: Policija elektrošokerom intervenisala protiv dementne starice

SIDNEJ - Australijska policija je upotrebila je elektrošoker na 95-godišnjoj dementnoj ženi, štićenici doma za starija lica, koja je nakon incidenta hospitalizovana sa “neizvjesnom vitalnom prognozom”.

Štićenica doma za starija lica Kler Nouland, hospitalizovana je u kritičnom stanju nakon što ju je policajac pogodio elektrošokerom tokom intervencije koja je zaprepastila Australijance i svjetsku javnost, prenose lokalni mediji.

Policajci su pozvani u starački dom u Novom Južnom Velsu kako bi oduzeli nož jednoj štićenici, navodi se u saopštenju policije.

Policajci tvrde da su nagovarali Kler Noulend da odbaci nož, ali je ona išla ka njima “sporim koracima, koristeći hodalicu”, što je navelo jednog od policajaca da je upuca elektrošokerom. Autralijski senator Dejvid Šubridž zahtevao je da se javnosti prikaže video snimak policijske intervencije, ali u saopštenju policije se navodi da snimci ove intervencije neće biti javno objavljeni.

Karen Veb, predstavnica lokalne policije je obećala da će istraga koju će voditi odjeljenje za ubistva državne policije i nadgledati komisija za sprovođenje zakona, biti sprovedena u skladu sa “propisanom procedurom”. Kler Nouland ima veliki porodicu i čak 24 unučadi i 31 praunuče, izjavila je Varen Veb i potvrdila da je razgovarala sa porodicom u bolnici u kojoj je hospitalizovana Noulandova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana