Аустралија: Полиција електрошокером интервенисала против дементне старице

ГС
Аустралија: Полиција електрошокером интервенисала против дементне старице

СИДНЕЈ - Аустралијска полиција је употребила је електрошокер на 95-годишњој дементној жени, штићеници дома за старија лица, која је након инцидента хоспитализована са “неизвjесном виталном прогнозом”.

Штићеница дома за старија лица Клер Ноуланд, хоспитализована је у критичном стању након што ју је полицајац погодио електрошокером током интервенције која је запрепастила Аустралијанце и свjетску јавност, преносe локални медији.

Полицајци су позвани у старачки дом у Новом Јужном Велсу како би одузели нож једној штићеници, наводи се у саопштењу полиције.

Полицајци тврде да су наговарали Клер Ноуленд да одбаци нож, али је она ишла ка њима “спорим корацима, користећи ходалицу”, што је навело једног од полицајаца да је упуца електрошокером. Аутралијски сенатор Дејвид Шубриџ захтевао је да се јавности прикаже видео снимак полицијске интервенције, али у саопштењу полиције се наводи да снимци ове интервенције неће бити јавно објављени.

Карен Веб, представница локалне полиције је обећала да ће истрага коју ће водити одјељење за убиства државне полиције и надгледати комисија за спровођење закона, бити спроведена у складу са “прописаном процедуром”. Клер Ноуланд има велики породицу и чак 24 унучади и 31 праунуче, изјавила је Варен Веб и потврдила да је разговарала са породицом у болници у којој је хоспитализована Ноуландова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана