Vodimo li ljubav češće od generacija prije nas?

GS
Vodimo li ljubav češće od generacija prije nas?

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Archives of Sexual Behavior otkrilo je da mlađe generacije, iako su slobodnije po pitanju seksa prije braka, vode ljubav rjeđe nego što su to u mladosti radili njihovi roditelji, piše Cosmopolitan.

 

 

Rezultati istraživanja pokazali su da su najviše akcije u mladosti imale generacije rođene u 50-im i 60-im godinama prošlog vijeka. Ljudi koji su tada rođeni u prosjeku su tokom života imali 11 seksualnih partnera, dok je prosjek njihove djece osam.

“Jedan od mogućih razloga zašto se mlađe generacije seksaju rjeđe od svojih roditelja je viši nivo svijesti o HIV-u i drugim spolno prenosivim bolestima”, smatra autorica studije Jean Twenge te vjeruje i da je ta razlika u broju partnera i jedan od razloga zašto su međugeneracijski razgovori o seksu uvijek neugodni.

S druge strane, nešto starije generacije koje su odrastale u vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata u prosjeku su imale dva seksualna partnera u životu, pokazalo je isto istraživanje.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana