Vaša veza ima veće šanse za uspjeh ako je muškarac viši

Agencije
Vaša veza ima veće šanse za uspjeh ako je muškarac viši

Parovi među kojima postoje ovakve "razlike" imaju daleko veće šanse da ostvare dugu vezu.

Postoji razlog zbog kojeg žene, korisnice sajtova za upoznavanje, prvo što pitaju muškarca koji im se obrate jeste koliko su visoki.

Na osnovu studije sa Univerziteta Konkuk u Seulu, Južna Koreja, parovi koje čine niske žene i izuzetno visoki muškarci zapravo imaju najveće šanse za dugu vezu. Kako je studija otkrila, što je veća razlika u visini bračnog para (u korist muškarca), to je supruga srećnija.

"Iako je poznato da žene više vole visoke muškarce iz evolucijskih razloga (zbog produženja vrste), nijedno istraživanje nije istraživalo da li viši muževi čine svoje žene srećnijim", piše u studiji.

Nakon analize svih dobijenih informacija, ispostavilo se da je "veća razlika u visini parova pozitivno utiče na sreću žene u braku ili vezi."

A zašto je to tako, postoji i objašnjenje. Pored očitih razloga estetske prirode (visok muškarac = snažan muškarac), studija kaža da pripadnici jačeg pola koji se mogu pohvaliti visokim rastom ispoljavaju veće samopouzdanje, što je ženama privlačno. Čak i neki poslodavci ove muškarce smatraju pouzdanijim i veštijim, iz čega proizilazi zaključak da mogu zaraditi više novca. Sve to utiče da njihove "ljepše polovine" budu zadovoljnije i srećnije u vezi.

Ipak, studija jeotkrila i jednu negativnu stranu, a to je da ova "sreća" i "privlačnost" zasnovana ne razlici u visini slabi tokom dužeg zajedničkog života. Kako su istraživači otkrili, rok trajanja joj je 18 godina.

"Supruge se naviknu na muževljevu visinu, pa samim tim slabi veza ove fizičke karakteristike sa doživljajem privlačnosti i snage."

Na osnovu svega ovoga, istraživači ipak upozoravaju da partnerov rast ne bi tebalo da bude osnovni kriterijum za odabir ljubavnika, kao što nije garant za dugovječnu vezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana