Stvar koja je presudna za dug i srećan brak

GS
Foto: X.com

U vrijeme kada su neke stvari potcijenjene, a neke precijenjene, postavlja se jasno pitanje: Postoji li tajna srećne ljubavi? Možemo li cijelog života da volimo samo jednu osobu?

Od djetinjstva dok čitamo bajke maštamo da ćemo život provesti s jednom osobom, zasnovati porodicu i živjeti srećno do kraja života.

Međutim, život nas lako i često razuvjeri.

Skloni smo da savjete za srećan brak tražimo od prijatelja, često mislimo da najbolje znamo, a upadamo u konflikte i probleme guramo pod tepih sve dok se jednom toksičan odnos ne okonča. Tajna srećne veze, zdrave ljubavi i porodice postiže se samo ako oba partnera ravnopravno rade na sebi, svom emocionalnom i mentalnom zdravlju.

Garancija srećnog braka

Psiholog Mihail Labkovski otkriva da tajna srećnog porodičnog života i braka zavisi samo od jedne stvari, a to se odnosi na oba partnera: „Garancija srećnog porodičnog života, braka i intimnih odnosa s jednim partnerom je samo u jednoj stvari – u stabilnoj psihi. Kada osoba ima stabilnu psihu, može da živi s jednim partnerom cijeli život. I da voli samo njega.“

Ne skrivajte probleme

Kada se pojave problemi u braku, mnogi ljudi ih ignorišu, smatraju ih prolaznim, ali što se više skrivaju, oni u većem obliku isplivaju na površinu. Mihail Labkovski ističe: „Žena nikada ne bi smjela da toleriše stvari koje joj se ne sviđaju. Trebalo bi odmah da kaže šta misli o tome, a ako se muškarac ne promjeni, s njim bi trebalo da se rastane.“

Pričajte o stvarima koje vam smetaju, zajedno mijenjajte jedno drugo, ali ne tako da izgubite sebe, već da se međusobno podstičete na razvoj i pozitivne promjene. Ne plašite se potražite pomoć i njegujte svoju mentalnu higijenu. Ali, najvažnije je da svakodnevno njegujete zdravu ljubav prema samome sebi, prenosi Sensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana