Šta je pravilo 7-7-7 u ljubavnim vezama?

Agencije
Šta je pravilo 7-7-7 u ljubavnim vezama?

Svi smo u nekom trenutku životu bili zaljubljeni i uzbuđeni, a već sljedećeg stagniramo u vezi u kojoj nas sve što druga osoba radi nervira. Naravno, možda nam je samo dosadno. Na kraju krajeva, ako nismo u ranim 20-im godinama, svakodnevni užurbani život nas guta i naši odnosi su na klizavom terenu.

Bez obzira da li ste u dugoj vezi ili u novoj romansi, briga o njoj je kao briga o bašti – ili kućnom ljubimcu. Potrebna je stalna pažnja da bi opstala. Ovdje dolazi pravilo 7-7-7 – jednostavna, ali moćna strategija za održavanje vatre u vezi.

Šta je pravilo 7-7-7?

Taktika 7-7-7 je poput mape puta za vašu vezu. Dizajnirana je da osigura da vi i vaš partner nastavite da gradite i jačate svoju vezu. Radi se o procjeni kvalitetnog vremena koje provodite zajedno u različitim intervalima: jednom u 7 dana, 7 nedjelja i 7 mjeseci.

Zakazivanje svakih 7 dana

Kada vaš svakodnevni život uključuje djecu, porodicu, posao, hobije, potrebu da neko vrijeme budete sami, sigurno je da je malo teško naći vremena za partnera. Zato pravilo 7-7-7 počinje sa nedjeljnom obavezom - jedan sastanak na svakih 7 dana. Ne morate da radite ništa veliko, dovoljna je čak i šetnja do bioskopa ili sat vremena u omiljenoj radnji. To je vaša šansa da pobjegnete od svakodnevice i usredsredite se na ono u šta ste se uopšte zaljubili.

Mala ekskurzija svakih 7 nedjelja

Na svakih 7 nedjelja planirajte vikend sa voljenom osobom. To je prilika da pobjegnete iz svog uobičajenog okruženja i zajedno podijelite nova iskustva. Iskoristite ovo vrijeme da se zbližite sa svojim partnerom i otkrijete da li nešto nije u redu sa vašom vezom, kako se osjeća i gdje se svako od vas nalazi u braku ili vezi.

Velika avantura: duži odmor svakih 7 mjeseci

U našim užurbanim životima, imati čemu da se radujemo kao par je kao dašak svježeg vazduha. Pravilo 7-7-7 predlaže planiranje produženog odmora svakih sedam mjeseci. To nije samo bijeg - to je prilika da zajedno krenete u veliku avanturu, jačajući svoju vezu i stvarajući duboka sjećanja.

Pravilo 7-7-7 u vezama je više od običnog rasporeda – to je posvećenost rastu i vitalnosti vaše veze. Odvajajući vrijeme svakih sedam dana, sedam nedjelja i sedam mjeseci, osiguravate da vaša veza ili brak ostanu jaki, živahni i puni ljubavi. Isto pravilo bi moglo da funkcioniše u prijateljstvu, ali i u radnom okruženju – ako se primjenjuje u logičnom kontekstu i uz konsultacije sa ostalim članovima tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana