Nezaboravno zadovoljstvo: Sve tajne tantričkog seksa

zadovoljna.hr
Nezaboravno zadovoljstvo: Sve tajne tantričkog seksa

Tantra nas uči da seks nije samo metoda postizanja fizičkog zadovoljstva, već mogućnost da pozitivnu seksualnu energiju kreativno iskoristimo u drugim područjima života.

Tokom seksualnog odnosa nalazimo se u intenzivnom stanju svijesti i podsvijesne koncentracije, a uz pomoć tantričkih rituala taj fokus i koncentraciju možemo da prenesemo i na ostatak svog života. Tantrički seks funkcioniše po principu osnaživanja seksualne energije, stimulacije i kontrole, a ova kombinacija dovodi do maksimalnog fizičkog, ali i duhovnog zadovoljstva.

Pripremite prostor u kojem ćete voditi ljubav

Okružite se s mnogo ugodnih jastuka i mekane posteljine. Ukrasite prostor svijećama bez mirisa i neka one budu jedini izvor svijetla. Tantrički seks po pravilu traje dugo, tako da možete pripremiti i malo osvježenje. Flaša vode i narezano voće daće vam potrebnu energiju, ali slobodno se možete osvježiti hranom i pićem po vlastitoj želji.

Pripremite sebe – fizički, psihički i emocionalno

Iskustvu vođenja ljubavi pristupite otvorenog uma i srca, bez ustručavanja i srama, sa znatiželjom i razigranošću. Možete se istuširati ili okupati sami ili s partnerom, ali pritom se suzdržavajte od dodira seksualne prirode. Neka to bude prilika da se maksimalno opustite prije vođenja ljubavi.

Riješite se fizičke napetosti

Sjedite u udobni pripremljeni kutak za vođenje ljubavi, nasuprot partneru. Oboje se rastegnite kako biste se rešili napetosti u tijelu.

Zauzmite pozu

“Yab Yum” tradicionalna je tantrička poza, vrlo intimna i pruža osjećaj bliskosti. Muškarac sedi prekrštenih nogu, a žena sjeda u njegovo krilo i obuhvata ga svojim nogama. Na početku praktikovanja tantričkog seksa u ovoj fazi možete osjećati veliko uzbuđenje zbog blizine vaše i partnerove intimne zone, ali nemojte se tome prepustiti nego nastavite s pripremom.

Uspostavite neprekidan kontakt očima

U početku ćete osjećati nelagodu jer bez obzira na intimnosti koje dijelimo nismo skloni ovakvim “eksperimentima”. Ne postoji vremensko ograničenje za ovu fazu, stoga se gledajte u oči sve god vam ne postane potpuno prijatno. Upravo je to nivo povezanosti koju morate postići za maksimalno zadovoljstvo, a kontakt očima ne prekidajte tokom svih rituala, kao ni tokom samog čina vođenja ljubavi.

Sinhronizujte udisaje s partnerom

Usporite disanje i dišite istovremeno s partnerom. Sinhronizujte udisaje i izdisaje, a pritom se i dalje gledajte u oči. Stavite ruku na partnerove grudi kako biste osjetili otkucaje njegovog srca.

Povežite se riječima

Ovo je pravi momenat da kažete jedno drugome kako se osjećate u tom trenutku. Podijelite svoje misli, opišite šta najviše volite jedno na drugome i koji potezi izazivaju zadovoljstvo u vama. Budite iskreni.

Uključite dodire u ritual

Sporo i lagano prstima prelazite preko partnerovog tela kako biste probudili nervne završetke i sva čula. Neka vaš partner radi isto. Spojte usne u poljubac i nastavite s dodirivanjem.

Pređite na masažu

Odlučite ko će prvi uživati u njoj, a obe strane moraju jedna drugoj priuštiti isti tretman. Prvo masirajte leđa, vrat, ruke i noge. Tek nakon nekoliko minuta masiranja ovih zona pređite na masažu erogenih zona poput zadnjice, unutarnje strane bedara i najintimnijih dijelova tijela. Zapamtite da glavna svrha masaže nije samo seksualno zadovoljstvo pa u ovoj fazi ne razmišljajte o postizanju orgazma. U ovoj fazi možete slobodno i da promenite pozu.

Ništa ne forsirajte

U ovoj fazi tantričkog rituala može doći do penetracije, ali i ne mora. Možete završiti ritual u velikom osjećaju bliskost s partnerom, jer sama penetracija nije fokus tantričkog seksa nego samo jedna od mogućnosti na putu do zadovoljstva. Najvažnije je da ni u jednom trenutku ne izgubite svijest o tome što se događa. Budite fokusirani na sam čin i na povezanost s partnerom kako biste dozvolili da se u vama razvije energija koja donosi povezanost i zadovoljstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana