Istraživanje došlo do zanimljivih odgovora: Koliko vremena nam je potrebno da se zaljubimo

GS
Foto: Ilustracija

Dok je ljubav možda nešto što većina ljudi želi da doživi, ona se ne dešava tako često i na to ne možemo da utičemo.

Prema psiholozima, zaljubljivanje zahteva ispunjenje najmanje 10 različitih uslova, uključujući sličnost između partnera, reciprocitet i spremnost na vezu. Drugi faktor je vrijeme. Ali, koliko je zapravo vremena potrebno da se zaljubite?

Ne postoji "normalan" vremenski okvir za zaljubljivanje, piše Healtlajn. Zaljubljivanje različiti ljudi, mogu različito da tumače.  Međutim, istraživanje je otkrilo koliko je vremena potrebno da neko osjeti romantičnu privlačnost, kao i koliko mu je potrebno da prizna svoja osjećanja.

Bi-Bi-Si Sajens izvještava da je potrebno samo 90 sekundi da se odluči da li je neko privlačan, prvenstveno na osnovu govora tijela. Studija iz 2010. objavljena u Evolucionoj psihologiji istakla je rodne razlike, pri čemu je veća vjerovatnoća da će se muškarci brzo zaljubiti. Međutim, studija je sugerisala da bi to moglo da bude zbog različitih definicija ljubavi između muškaraca i žena. Slično tome, muškarci bi mogli brže da priznaju ljubav u poređenju sa ženama, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana