Crni par dobio bijelo dijete

Agencije
Crni par dobio bijelo dijete

Malo je reći da je Anđela Ihegboro iz Velike Britanije bila zapanjena kada je prvi put ugledala svoju bebu...

U jednoj bolnici u Londonu osoblje je ostalo u šoku kada je dvoje tamnoputih imigranata iz Nigerije dobilo bebu svijetle puti. Djevojčica Nmači je bjelkinja, ima plavu kosu, plave oči, a njena majka kaže da se osjeća blagosloveno uprkos tome što se i dalje navikava na činjenicu da je rodila bijelu bebu.

"Ona je čudesna. Ali ja i dalje ne mogu da shvatim šta se dogodilo", rekla je tridesetpetogodišnja majka.

Ljekari su naglasili da Nmači nije albino beba jer njena koža nije u potpunosti bez pigmenta, ali nisu mogli da pruže konačno objašnjenje za ovaj fenomen. Oni za sada imaju nekoliko teorija: moguće je da je beba naslijedila gene nekog bijelog pretka koji su prenošeni iz generacije u generaciju, ali se do sada nisu ispoljili, ili da je u pitanju rijetka genetska mutacija koju će najvjerovatnije naslijediti i njena djeca, a nije isključeno ni da bi njena koža mogla da postane tamnija dok bude odrastala.

Anđelin suprug odlučio je da odmah stane na put glasinama i naglasio da njegova supruga nije imala aferu.

"Prvo što sam rekao bilo je ‘O Bože, šta je ovo?’ Nakon porođaja nas dvoje smo samo sjedili i neprestano piljili u nju, ne govoreći ništa", rekao je Ben, a zatim dodao: "Naravno da je moja ćerka. Moja supruga bila mi je vjerna. Čak i da nije, beba ne bi mogla tako da izgleda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana