Zatraženo uklanjanje Trampove zvijezde sa staze slavnih

AA
Zatraženo uklanjanje Trampove zvijezde sa staze slavnih

Los Anđeles/Nju Jork - Odlukom Gradskog vijeća Zapadnog Holivuda zatraženo je uklanjanje zvijezde američkog predsjednika Donalda Trampa sa holivudske staze slavnih (Walk of Fame) u američkoj saveznoj državi KAliforniji, prenosi Anadolija.

U odluci, koju je Gradsko vijeće izglasalo jednoglasno, zatraženo je da se ukloni Trumpova zvijezda za Holivudske staze slavnih, zbog “ponašanja koje je uznemirujuće za žene i drugih postupaka”.

Trampova zvijezda na Stazi slavnih postavljena je na pločnik duž Hollywood Boulevarda 2007. kao svojevrsno priznanje za njegov nastup u realitdž shonju 'Pripravnik'.

Trampova zvijezda je u više navrata bila na meti napadača, a posljedni takav napad je krajem prošlog mjeseca izveo Ostin Mikel Clej, koji ju je u velikoj mjeri oštetio. Clej je nakon napada uhapšen, a potom uz plaćanje kaucije pušten na slobodu.

Holivudska staza slavnih je pločnik duž Bulevard Hollywood, na kojem je izrezbareno preko 2.600 petokrakih zvijezda s imenima slavnih ličnosti kojima je počast iskazala Holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana