Vladimir Putin u stilu Džejmsa Bonda

Glas Srpske
Vladimir Putin u stilu Džejmsa Bonda

Ruski predsjednik Vladimir Putin u zapadnim medijima često nosi nadimak "Čovjek u crnom", koji je zaradio zbog svoje omiljene boje odijela.

Diplomatski protokol i stroga pravila odijevanja mu i ne ostavljaju puno prostora za maštu i razvoj sopstvenog stila. Nazivaju ga i ruskim Džejmsom Bondom. Ipak, čini se da je Vladimir, koji je godinama na vlasti, uspio provaliti sve "cake" legendarnog tajnog agenta, a među njima i tajnu i besprijekornog izgleda.

Tajna Putinovih odijela

Vladimir Putin nosi isključivo odijela šivena po narudžbi, a njegovi omiljeni brendovi su "Kiton" i "Brioni", koja koštaju minimalno 5.000 evra po komadu. Na njemu radi jedan krojač od početka do kraja procesa, koji traje više sati. Spektar boja je dosta ograničen i kod ruskog predsjednika prevladavaju crne, tamnoplave i sive nijanse, dok tokom ljeta sebi dopusti modni izlet sa svijetlosivom bojom. Sve se zna unaprijed i kombinacije boja su uglavnom nepromjenjive - uz tamnoplavo i sivo odijelo ide svijetloplava košulja i tamnoplava kravata, dok uz crno odijelo ide bijela košulja s crnom ili bordo kravatom.

Kolekcija ručnih satova

Mediji posebnu pažnju obraćaju na Putinove satove, a navodno ima čak 11 skupocjenih primjeraka. Među njima je najskuplji onaj "A. Lange & Söhne Toubograph Pur le Merite", čija je cijena oko pola miliona dolara, a na njegovoj ruci viđeni su i satovi "Philippe Perpetual Calendar", "Patek Philippe Calatrava ", "Brugeut Marine" i "IWC Pilot’s Watch Mark XV". Putin je po tradiciji energetičara bacio svoj Blancpain u tek izlivene temelje. Posljednjih nekoliko godina dosta pažljivo krije sat ispod košulje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana