U Sarajevu otvoren selfi muzej

Klix.ba
Foto: Pixabay

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sinoć je otvoren "Selfi muzej", koji je već jutros primio prve posjetioce. Ljubitelji dobre fotografije u "Selfi muzeju" u Sarajevu mogu napraviti neobične fotografije na zanimljivim instalacijama koje su kreirane specifično za ovu namjenu.

"Selfi Muzej" u Sarajevu posjetiocima nudi 25 inovativnih instalacija na kojima mogu praviti svoja moderna umjetnička djela.

Ljuljačka na Baliju, glamurozni zatvor, čarobni cvjetni vrt, svijetleći oblaci, bič bar na Maldivima i kendi šop samo su neke od instalacija koje privlače pažnju kako domaćih, tako i stranih posjetioca, a pružena im je i mogućnost korištenja sobe za presvlačenje.

Muzej se nalazi na Skenderiji, na adresi Hamdije Kreševljakovića 7a, a ulaznica se naplaćuje po satu, pa ćete tako za sat platiti 8 KM, dok porodična karta (2+2) košta 25 KM.

"Selfi muzej" u Sarajevu nastavak je biznis projekta koji je pokrenut krajem decembra prošle godine otvaranjem prvog selfi muzeja u Travniku, a sve s ciljem jačanja turističke ponude bosanskohercegovačkih gradova.

Projekt je realizovala Merima Habibović uz podršku partnera projekta Vlade SBK, Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, CEM Travnik, REZ agencije, Startup stido, Fondacije Mozaik i Impakt fondacije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana