Teniska senzacija Ema Radukanu donirala odjeću u kojoj je osvojila US Open

GS
Foto: Tanjug

Teniska senzacija Ema Radukanu donirala je odjeću u kojoj je na nevjerovatan način osvojila US Open u debitantskom nastupu.

Mlada Britanka, čiji su roditelji iz Rumunije, odnosno Kine, kroz kvalifikacije je prošla do glavnog žrijeba, a onda i osvojila US Open. Pritom, Radukanu nije izgubila nijedan set u kvalifikacijama i glavnom žrijebu i tako je na nevjerovatan način došla do velikog dostignuća u debiju.

Radukanu od samog završetka US Opena privlači mnogo pažnje pa se tako pojavila na crvenom tepihu Met Gale, a onda je dala otkaz treneru s kojim je stigla do velikog dostignuća, prenosi portal Kliks.

Sada se odlučila na jedan lijep potez, a riječ je o donaciji odjeće u kojoj je osvojila US Open Kući slavnih u Njuportu."Prvi kvalifikant koji je osvojio veliku titulu ima svoje mjesto u teniskoj historiji.

Hvala ti Ema što si donirala svoju nezaboravnu odjeću s US Opena našoj kolekciji", saopštila Kuća slavnih svjetskog tenisa nalazi se u Njuportu i za cilj ima očuvanje spomena na teniske legende, eksponate ovog sporta i služi za promociju tenisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana