Stroge navike Levandovskog: Sve obroke počinje desertom, spava u specifičnim uslovima

GS
Foto: ILUSTRACIJA

Jedan od najboljih i fizički najspremnijih nogometaša na svijetu Robert Levandovski i u 33. godini igra fenomenalno na vrhunskom nivou i ruši rekorde, ali ono što mnogi ne znaju je da praktikuje stroge treninge i jednako zahtjevnu prehranu kako bi dostigao svoju najbolju verziju.

Tako, poljski napadač održava navike i ništa ne prepušta slučaju, a sve to potaknuto je njegovom suprugom Anom koja je "ovisnik" zdravih navika i često zajedno treniraju.Robert i Ana Levandovski u braku su od 2013. godine, a supruga zvijezde Bayerna ne samo da trenira s njim, već je zadužena i za njegov prehrambeni plan.

"Sve je počelo prije desetak godina. To su bile prve sitnice, poput prehrane, također i specifični treninzi izvan nogometa. A onda, mjesec ili dva kasnije, već sam vidio prvi manji napredak", priča poljski nogometaš, prenosi Kliks.

Prehrana je jedan od aspekata koje Levandovski najozbiljnije shvata, te je odlučio iz prehrane izbaciti pšenično brašno, laktozu ili zasićene masti.Osim toga, kako je i sam Levandovski otkrio, uvijek spava u prostoriji sa svjetlom na vrlo specifičnoj razini i s konstantnom temperaturom, bilo ljetno ili zimsko doba.

Takođe se brine za miris u sobama u kojima spava i koristi aromaterapiju za opuštanje prije odlaska u krevetJedna od rutina koja najviše iznenađuje je redoslijed obroka. Levandovski uvijek počinje jelo s desertom.

Može pojesti jabuku, a zatim supu ili jelo od tjestenine.

To je rutina koja mu omogućuje da se osjeća najbolje.Takođe, poznato je da praktikuje i akro jogu. Riječ je o disciplini koja kombinuje elemente akrobatike i joge, rade je najmanje dvije osobe, pri čemu je jedna baza a druga, koja ima manje kontakta s tlom, letač ili flyer.

Podsjetimo, Robert Levandovski (33) nedavno je primio Zlatnu kopačku za najboljeg prošlosezonskog strijelca.Napadač Bayerna je ponovo dominirao Bundesligom te je prošle sezone postigao čak 41 pogodak čime je srušio i veliki njemački rekord Gerda Milera, koji je postigao 40 pogodaka u bundesligaškoj sezoni 1971./72.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana