Silvester Stalone o povratku “Ramba”: Ratnik nikada ne pronalazi mir

Agencije
Silvester Stalone o povratku “Ramba”: Ratnik nikada ne pronalazi mir

Glumac Silvester Stalone ove godine se vratio u peti dio filmskog serijala “Rambo: Do posljednje kapi krvi”, u nastavku čiji izlazak je smješten 37 godina nakon prikazivanja prvog filma “Rambo” i koji će danas premijerno biti prikazan u bioskopima širom svijeta.

U razgovoru za magazin “Varajeti”, Stalone je rekao da je njegov povratak ovom filmu bio nešto što je morao da uradi, i za sebe i za lika.  

- Vratio se kući, ali nikada nije stigao. Ratnik nikada ne može da pronađe mir, ali stvarno ne može. I uvijek biva povrijeđen, emotivno i fizički. To je nešto što se povećava godinama - rekao je Stalone objašnjavajući nužnost povratka njega i njegovog lika posljednji put. 
Osim snimanja “Ramba”, Stalone priprema i još jedan film iz serijala “Roki”, a najavio je i novi projekat u Aziji, o kojem nije otkrio mnogo detalja. 

- Mnogi idu u Kinu da stvaraju akcione filmove, ali mislim da mogu da uradim više od toga, da napravim nešto bolje, sa boljom pričom - naveo je Stalone, koji je u razgovoru za ovaj magazin bio u za njega klasičnom raspoloženju za priču, sa cigaretom u rukama i u kaubojskim čizmama. 

Osvrćući se na svoj lik, on je naveo šta je to što je bilo važno za ovu ulogu, za Džona Ramba, i za efekte u filmu, a što nije bilo moguće u prvim dijelovima.

- U današnjim filmovima je mnogo nauke. Stvaraju ih tehnološki magovi. Ne moraju da ulaze u interakciju sa glumcima, kao što je to bilo ranije, zato što mašine sve rade. I to nije da bi se umanjio značaj glumca. Platna su ogromna, i doživljaj je takav da mi djeluje kao da gledam vatromet. Danas je sve drugačije - naveo je Stalone. 

Takođe, osvrnuo se na godine koje su prošle, na svoju mladost i na sve što je mogao da uradi tada, a sada ne. 

- Mladi borac reaguje ishitreno, bez razmišljanja. Akcija i reakcija. To je nešto što kao bokser izgubiš do 40. godine. Počinješ da razmišljaš više i ne ideš na to da eliminišeš nekoga. Ovaj Rambo je u takvom stanju. Nije ono što je nekada bio, ali njegov um ga ipak neće zaustaviti - dodao je Stalone. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana