Radnici tuže Sofiju Vergaru: Dužna je 1,7 miliona dolara, ismijavala nas je i vrijeđala

GS
Radnici tuže Sofiju Vergaru: Dužna je 1,7 miliona dolara, ismijavala nas je i vrijeđala

Izvođači radova koji su renovirali vilu Sofije Vergare u Los Angelesu tužili su glumicu jer im, tvrde, nije platila više od 1,7 miliona dolara.

 U tužbi koja je dostavljena i magazinu People, navodi se da je tvrtka Reside Custom Homes 27. novembra optužila Vergaru da im nije platila dvije fakture poslane u martu i julu 2023. godine za dovršene radove na kući, i to u ukupnom iznosu od 1.700.492.64 dolara. Uz to, optužili su glumicu za kršenje ugovora, prevaru i namjerno miješanje u ugovorne odnose.

Naime, Vergara je angažirala tvrtku Reside Custom Homes u aprilu 2022. da joj renovira kuću, a tvrtka je, prema dogovoru, posao dovršila do decembra 2022. Zatim ih je glumica navodno tražila da naprave dodatne radove. U tužbi se navodi i da je glumica "imala agresivne ispade i da je ponižavala, ismijavala, uznemiravala i pokušavala zastrašiti njihove zaposlenike".

"Moja klijentica je uložila žalbu izvođaču radova nekoliko mjeseci prije podnošenja ove lažne tužbe. Potraživanja Sofije Vergare odnosila su se na značajno prekomjerno naplaćivanje od strane Residea, nekvalitetan i nemaran rad te odugovlačenja, za što je tražila odštetu veću od 5 miliona dolara. Uvjereni smo da će moj klijent pobijediti u ovom sporu", naveo je odvjetnik slavne glumice u saopštenju za People.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana