Prijatelji se opraštaju od Dalibora Andonova Grua

Agencije
Prijatelji se opraštaju od Dalibora Andonova Grua

Kada neko ode, iza njega, za uspomenu drugima, ostane sve što je stvorio. Ljudi to uvijek govore, a pogotovo kada ode neko ko je stvarao muziku, ona ostaje da živi.

Jedan od njih, uz kojeg su odrastale mnoge generacije je bio i Dalibor Andonov Gru. Njegove hitove “Biću tu”, “I dalje me žele”, “Pravi broj” slušali su mnogi, od devedesetih do danas.

Rep scena regiona, svi prijatelji i obožavaoci opraštaju se od predstavnika muzike jednog vremena i velikog prijatelja, koji je u ponedjeljak poginuo u nesreći sa paraglajderom. Tragična smrt repera mnoge je ostavila u šoku i u suzama i mnogi su, svako na svoj način, iskazali svoje žaljenje zbog njegovog odlaska.

Imao je mnoge duete, a rimejk njegove najpopularnije pjesme “Biću tu” snimio je sa mladim pjevačem Gazda Pajom. Gazda Paja se putem “Instagram” priče oprostio od svog velikog prijatelja i kolege, uz njegovu fotografiju.

Kolege su i dalje u šoku, ovo je veliki gubitak za našu scenu, u to su svi sigurni.Od Grua su se oprostili i momci iz sastava THCF, koji su imali tu sreću i čast da sarađuju s njim, kako su i sami naveli.

- Gru je bio veliki gospodin. Velika inspiracija. Mislim da su generacije repera iznikle zahvaljujući njemu, od 1994. godine i pesme “Pravo u raj”. Sarađivali smo s njim, snimili spot, ali važnije od svega su njegove reči podrške - rekao je Borko Vujičić iz THCF-a.

Reper Nigor van sebe je od bola od trenutka kada je čuo da je u Zemunu poginuo njegov prijatelj Gru.

- Ne znam ni gde se nalazim, ni šta radim, van sebe sam - rekao je Nigor.

Nigor je nešto kasnije na svom “Instagram” profilu objavio zajedničku fotografiju sa Gruom.

- Bože, molim te, vrati vjetar, upitaću ga da me odnese s ove plaže, samo momenat treba, ja već hvatam zalet, pozdrav zemlji, letim do neba - napisao je Nigor ispod fotografije.

Tužno “zbogom” na društvenim mrežama napisali su i Nikola Rokvić i Marija Kilibarda, ali i košarkaš Bogdan Bogdanović. Tragična sudbina Dalibora Andonova Grua potresla je cijelu Srbiju, ali i šire.

Među ožalošćenima su se našli i navijači fudbalskog kluba Partizan. Poznati reper bio je veliki obožavalac Partizana. Svaku utakmicu, kada god bi mu vrijeme dozvoljavalo, posmatrao je sa tribina i zdušno bodrio igrače u crno-bijelim dresovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana