Ponovo je najplaćeniji glumac: “Stalno radi, neumoran je”

Agencije
Ponovo je najplaćeniji glumac: “Stalno radi, neumoran je”

Dvejn Džonson poznat kao Rok (The Rock) povratio je titulu najbolje plaćenog glumca na svijetu prema novoj klasifikaciji časopisa Forbs sa 89,4 miliona dolara zarađenih za dvanaest mjeseci.

Bivši igrač američkog fudbala i rvač postao je glumac i bio je već na najvišem mjestu na Forbsovoj listi 2016. kada se su ga drugi pretekli protekle dvije godine.

U 2019. on je ponovo najbolje plaćeni glumac na svijetu sa zaradom između 1. juna 2018. i 1. juna 2019. godine, pokazuje sinoć objavljena nova lista Forbsa.

Četrdesetsedmogodišnji glumac specijlizovan za akcijone filmove trenutno je glavna zvezda filma “Džumandži, dobrodošao u džunglu”, iz 2017. čiji se nastavak očekuje i zvezda je i u filmovima serijala “Paklene ulice”, čiji najnoviji nastavak je izašao ovog mjeseca.

“On je jednostavno postao najbolje plaćena zvijezda u ovom trenutku. Stalno radi, neumoran je”, rekao je Pol Dergarbedijan, analitičar u Komskoru.

Sa zarađenih 76,4 miliona dolara na drugom mjestu je Kris Hemsvort, jedan od brojnih glumaca sa Forbsove liste deset sa najvišim zaradama koji su kapitalizovali uloge jednog od superheroja iz Marvelovog svijeta u posljednjem filmu “Osvetnici:Završnica” , koji je film sa najvećom zaradom svih vremena.

Poslije Krisa Hemsvorta koji igra Tora je Robert Dauni Džunior Ajron men, sa 66 miliona dolara. Kris Evans, ili Kapetan Amerika je na osmom mjestu sa 43, 5 miliona dolara a Pol Rad, “Čovjek mrav” je sa 41 miliona dolara na pretposljednjem mjestu na spisku od top deset.

Na šestom mjestu je Bredli Kuper koji pozamljuje glas liku Roket u posljednjem nastavku filmova Osvetnika. Ali većina njegovih prihoda od 57 miliona dolara su od filma “Zvijezda je rođena” gdje glumac i reditelj nasupa sa pop zvijezdom Lejdi Gaga.

Spisak od 10 najbolje plaćenih prema Forbsu u milionima dolara:

1. Dvejn Džonson (89,4 miliona)

2. Krism Hemsvort (76,4 miliona)

3. Robert Dauni Džunior (66 miliona)

4. Akšej Kumar (65 miliona)

5. Džeki Čen (58 miliona)

6. Bredli Kuper (57 miliona)

7. Adam Sendler (57 miliona)

8. Kris Evans (43.5 miliona)

9. Pol Rad (41 miliona)

10. Vil Smit (35 miliona)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana