Muža voljela 50 godina, a poslije njegove smrti potpuno nestala

GS
Muža voljela 50 godina, a poslije njegove smrti potpuno nestala

Jedna od omiljenih glumica bivše Jugoslavije, Vera Čukić, važila je za najlepše TV lice. Posljednjih godina potpuno se povukla iz javnosti, a poslije smrti muža promijenila je život iz korijena.

Njen suprug, poznati scenarista Gordan Mihić preminuo je 2019. godine, a zajedno su proveli 50 godina. Diva jugoslovenske kinematografije pred kamere je poslednji put stala 2011, a prošlog ljeta je u Jugoslovenskoj kinoteci primila Zlatni pečat za doprinos filmskoj umjetnosti, za osamdeset uloga ostvarenih u filmovima, TV dramama i serijama.

„Znam koliko bi se Gordan obradovao kada bi znao da sam dobila nagradu. On se više radovao mojim uspesima nego svojim. To mu je bilo važno, da sam ja srećna i zadovoljna“, rekla je jednom, prenosi „Blic“.

Poslije Goranove smrti, Vera se povukla i iz grada i sada živi sa ćerkom Ivanom Mihić na selu.

„Udaljena sam četrdesetak kilometara od grada. U predivnom sam kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša ćerka Ivana, izgradili. To traje pedeset godina i toliko sam sa Gordanom bila životni drug. Održavam tu našu kuću, trudim se da bude u dobrom stanju, trudim se oko moje Ivane i onih koje volim. Više i ne pišem. Posle dve knjige koje sam objavila, počela sam da pišem i treću, napisala sam tridesetak stranica i onda prestala. Ponele su me druge stvari“, izjavila je za „Gloriju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana