Madona na turneji slavi 40 godina karijere

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

NjUJORK- Američka pop pevačica Madona najavila je "Slavljeničku turneju - Četiri decenije" koja će ovog ljeta i jeseni obuhvatiti 35 gradova u Sjedinjenim Držvama i Evropi.

"Uzbuđena sam što ću istražiti što je moguće više pjesama u nadi da ću pružiti svojim ljubiteljima nastup kakav očekuju", navela je Madona u svom saopštenju.

Pjevačica čije je pravo ime Marija Luiza Ćikone je karijeru počela albumom "Madona" (1983), na kome su bile pjesme "Everybody" i "Burning Up", a svjetski je čuvena po potonjim hitovima "La Isla Bonita", "Like a Virgin", "Hung Up", "Lika a Prayer", "Papa Don't Preach", "Materijal Girl" i drugima.

U saopštenju se ističe da će turneja provesti posjetioce kroz Madonino umjetničko putovanje dugo 40 godina i "odati poštovanje Njujorku odakle je njena karijera krenula".

Turneja u produkciji Lajv nejšna kreće 15. jula iz Vankuvera, a obići će Detroit, Čikago, Njujork, Majami i Los Anđeles, a u Evropi London, Barselonu, Pariz, Štokholm i druge gradove, uz završetak 1. decembra u Amsterdamu. Specijalni gost turneje je Bob the Drag Queen a.k.a. Caldwell Tidicue.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana