Evo šta se jelo na dodjeli Oskara

G.S.
Evo šta se jelo na dodjeli Oskara

Zvanicama na dodjeli Oskara poslužena je svečana večera, a imali su i grickalice ako ogladne prije večere. Naime, Džimi Kimel htio je da večer prođe u najboljem redu, pa je mislio i na to da gosti ne budu gladni. Voditelj, njegovo osoblje i Akademija za svakog su gosta pripremili maleni paket s hranom, piše Vice.

On je na svom Instagramu objavio što se u njemu nalazilo. Publika je u paketiću mogla pronaći perece Shappy Pretzel Co., boce vode, slatkiše Sour Patch te rukom napisanu poruku domaćina. “Nije li ovo lijepo iznenađenje? P.S. - donacija u moje ime uplaćena je Regionalnoj banci hrane u L.A.-u”, pisalo je u poruci.

Kimel je dugogodišnji obožavala pereca. Glumački par Adam Šapiro i Kejti Lovs kompaniju su pokrenuli 2020. godine, kada je Adamu nedostajao perec iz njegovog rodnog grada pa je odlučio praviti svoje.

- Džimi Kimel  je jedan od naših omiljenih kupaca i nazvao je prije nekoliko sedmica, rekao je: „Želim staviti Philly perece ispod svakog sjedišta na dodjeli Oskara b- rekao je Adam prije dodjele nagrada.

Osim tog paketa, poznat je i jelovnik večere. Šef Oskar Volfgang Puk bio je zadužen za hranu, a njemu se pridružio i britanski kuhar Eliot Gruver, piše Independent. Zvanice su imale priliku jesti ribu, govedinu, krompir, pitu s piletinom, dimljeni losos u obliku kipa, pet vrsta tjestenine i piletinu pečenu na azijski način. No to nije sve.

Pet vrsta tjestenine

- Imamo pet vrsta tjestenine, od agnolottija do tjestenine s tartufima, veganske pizze, pizze s kineskim začinima, Hunan patlidžana, preko riže i vegetarijanske verzije hrskave salate od rižinih rakova restorana West Hollywood - rekao je Puk za Vice.

Što se tiče pića, gostima je bio poslužen šampanjac Fleur de Miraval čiji je suvlasnik Bred Pit. Boca tog šampanjca košta 400 dolara. Već drugu godinu zaredom zvanice imaju priliku piti to piće, dok je sedam godina zaredom Piper-Heidsieck bio službeni šampanjac ove dodjele nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana