Dženifer Aniston o saradnji s Vajnštajnom: “Ponašao se kao svinja”

Agencije
Dženifer Aniston o saradnji s Vajnštajnom: “Ponašao se kao svinja”

Među desetinama žena koje su optužile Harvija Vajnštajna za seksualno zlostavljanje nalazi se i glumica Dženifer Aniston.

U intervjuu za magazin “Variajeti”, Anistonova je progovorila o negativnom iskustvu s Vajnstinom, s kojim je 2005. godine sarađivala na filmu “Fatalna preljuba”. Ona je ispričala kako je Vajnstin, između ostalog, pokušao da je natjera da nosi haljinu koju je dizajnirala njegova supruga Georgina Čapman.

“Te godine je Georgina Čapman izbacila liniju odjeće. Harvi me je posjetio tokom snimanja u Londonu i rekao: 'Želim da nosiš ovu haljinu na premijeri filma'. To nije bio moj stil pa sam rekla da ne želim, na šta je on odgovorio da moram”, rekla je Anistonova.

Jednu od neugodnosti je doživjela i na večeri povodom premijere filma, piše klix.ba.

“Za stolom su bili Klajv Oven i producenti, a ja sam sjedila pored jednog prijatelja. U jednom trenutku Vajnstin je ušetao i rekao mom prijatelju da se makne i zatim sjeo pored mene. Kakvo odvratno i svinjsko ponašanje, pomislila sam”, rekla je popularna glumica.

Vajnstin se suočava s više od 70 optužbi za seksualno uznemiravanje i silovanja. Optužbe protiv Vajnstina rezultirale su globalnim pokretom #MeToo koji je, smatra Anistonova, napravio veliki pomak u Holivudu.

“Ima tu još mjesta za napredak”, istakla je Dženifer Aniston, koja trenutno radi na projektu “The Morning Show”. Riječ je o seriji koja se takođe dotakla pokreta #MeToo i zlostavljanja na radnom mjestu.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana