Američki mediji tvrde da Britni Spirs ne podržava novi Netfliksov dokumentarac o njoj

GS
Foto: Agencije

Američki mediji navode kako Britni Spirs ne podržava novi Netfliksov dokumentarni film o njoj - "Britni vs Spirs".

 Netfliks je juče objavio trailer zapredstojeći dokumentarni film koji bi trebao izaći 28. septembra, a prikazati će 13-godišnju bitku pop zvijezde u vezi sa starateljstvom..

"Ovo je još jedan neovlašteni dokumentarac bez njenog blagoslova ili učešća", rekao je izvor.Erin Lee Kar, koja je režirala "Britni vs Spirs", rekla je u intervjuu za Los Anđeles Tajms, objavljenom u srijedu, da je pokušala kontaktirati Spirs (39) za taj projekt, prenosi Kliks.

"Uvijek sam se nadala, sanjala i željela. Pokušavala sam je više puta kontaktirati, ali sam shvatila da se to vjerovatno nećedogoditi", rekla je.Kar je rekla da je čak poslala poruku pjevačici grupe " Overprotected" i da ima razlog vjerovati da ju je uspjela pročitati.

Opšte je poznato da pjevačica nije ljubiteljica ponovnog prikazivanja najtraumatičnijih trenutaka svog života na ekranu.Nakon što je u februaru izašao potresan dokumentarac "Framing Britni Spirs", izvor je rekao da se Spirs u početku jedva natjerala da pogleda film.

"Postoje dijelovi filma koji su joj bili previše teški za gledanje - scene koje opisuju najteža vremena u njenom životu, nemilosrdni medijski cirkus i grub fokus na nju kao mladu majku.

Međutim, prvi put nakon mnogo godina osjeća da su ljudi na njenoj strani i da će joj stvari biti bolje", rekao je.Kar je rekla da je donijela "kreativnu odluku" da ne koristi "iste slike" koje su traumatične za Britni.

"Incidente koji su se dogodili 2007. tokom jedne od epizoda u bolnici - nećete vidjeti", rekla je.U međuvremenu, pitanje starateljstva i dalje je tema u stvarnom životu. Njen advokat podnio je u srijedu nove sudske dokumente, dodatno objašnjavajući sudu zašto bi Britnijev otac trebao odmah biti smijenjen s pozicije staratelja.

Sljedeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 29. septembar - dan nakon premijere Netfliksovog dokumentarca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana