Toksična osobina svakog horoskopskog znaka

GS
Foto: Ilustracija

Mnoge svoje osobine čak i sami ne volimo, ali su dio nas.

Neke od njih smo u stanju vremenom da korigujemo, ali samo kada ih postanemo svjesni.

Ovom prilikom kako bi vam "prekratili muke", odlučili smo da – prozovemo sve oblike lošeg ponašanja, na osnovu horoskopskog znaka. Da, niko nije savršen i niko neće biti pošteđen. U svakom od nas leži ta mala (ili malo veća) doza toksičnog ponašanja. 

Međutim samo svjesni svojih loših osobina, imamo šansu da uradimo nešto po tom pitanju.

OVAN – sebičan

Kao prvom znaku u Zodijaku Ovnu je ponekad teško da primjeti druge ljude oko sebe. On je sebi najčešće prvi i jedini. Ovnove u tom pogledu često smatraju sebičnima, iako su oni samo privremeno zasljepljeni svojom ličnošću. Kada imaju nešto u planu, jako im je teško da vide da su problemi pred kojima su njihovi prijatelji možda važniji od onog što su sebi zacrtali i da im treba njihova pomoć.

BIK – nikad ne osjeća krivicu

Bikovi su po pravilu vrlo tvrdoglavi. Samim tim kada ta tvrdoglavost preovlada, Bikovi imaju tendenciju da ne osjećaju krivicu zbog nečeg što su drugima nažao uradili. Drugi znaci u Zodijaku mogu samo da sanjaju o tome da će jedan Bik nekad promijeniti svoje mišljenje i uputiti im iskreno izvinjenje. Bikovi su gotovo uvijek ubijeđeni u ispravnost svog ponašanja.

BLIZANAC – izvrće istinu

Dar koji Blizanci imaju kada je komunikacija u pitanju čin ih savršenim za ispoljavanje njihove toksične osobine u obliku izvrtanja istine. Blizanci su i više nego sposobni da vide obje strane problema i mogu vrlo uvjerljivo da prikažu istinu iz sasvim drugačijeg ugla. Na ovaj način Blizanac nastoji sa opravda svoje laži samom sebi.

RAK – emocionalni manipulator

Rakovi se smatraju visoko emocionalno intiligentnim bićima. Međutim nekad se služe tim svojim osobinama i u smijeru koji nije pohvalan. Rakovi tačno znaju koja je tačka slamanja njima dragih osoba i kada žele nešto da postignu neće okliijevati da izvedu manipulaciju na emotivnom nivou.

LAV – narcis

Radikalna ljubav prema sebi samom je svakako karakteristika svakog Lava, ali ona se lako može pretvoriti u vječitu žeđ za pažnjom koja se nikad neće utoliti. U potrazi za pažnjom Lavovi su skloni da ne vide ljubav i pažnju koje su mu već pružene.

DJEVICA – negativna

Perfekcionizam Djevice duboko je ukorijenjen u njenom analitičkom umu. One mogu da prodru u srž svakog problema, a kada odu u krajnost svojom negativnošću mogu da sruše i najsigurniji ego. Vrlo su vješte pri bacanju noževa i pogađanju mete tačno u centar.

VAGE – navodi druge ljude na svađu

Pod vladavinom Venere, Vage ne vole da prljaju ruke. One prljave poslove ostavljaju drugima, umjesto da se lično suoče sa problemima i nesuglasicama. Vage su vrlo vješte u slučajevima navođenja drugih na svađu.

ŠKORPIJA – problem sa povjerenjem i kontrolom

Stalno prisutna kontradikcija u srcu Škorpije je ta što oni zahtijevaju nečije apsolutno povjerenje, ne dajući isto natrag. Smatraju sasvim legitimnim čitanje poruka voljenje osobe i kopanje po njihovoj prošlosti, dok svoje sve tajne drže pod ključem.

STRELAC – misli da je bolji od drugih

Kada u Strelcu proradi toksičnost, ništa ga ne može zaustaviti u konstantnoj težnji da se nadmeće da drugima u svojoj okolini. Strelac se zapravo pravda da se drugi ustvari tačmiče sa njim. Ako vi napišete pismo, on će napisati roman. Strelac iskreno veruje da ima daleko veće sposobnosti od ljudi u svom okruženju.

JARAC – iskorišćava druge ljude

Kada se Jarac osjeća nezadovoljno on će sa lakoćom eliminisati svoj profil na društvenim mrežama i samim tim i ljude na njemu iz svog života, od kojih smatra da više nema koristi. Ako ih pozovete na odgovornost, Jarčevi su u stanju da idu u krajnost i ubijede vas da nikad zapravo i niste bili bliski kao što ste mislili.

VODOLIJA – problem sa nedostatkom empatije

Vodolija ima običaj da hoda uzdignute glave čak i ako je nekom zadala smrtni udarac. Kao znak koji konstantno žudi za stimulacijama, Vodolija često osjeća malo empatije za ljude koje povređuju na svom putu.

RIBE – skriveni narcisi

Za razliku od Lavova, narcisioznost Riba se odlikuje samopožrtvovanjem i mučeničkim kompleksom. Ribe će preuzeti emocionalni teret koji prevazilazi poziv dužnosti, samo da bi vam ga kasnije mogle natrljati na nos, prenosi PureWoW.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana