Retrogradni Merkur se primiče kraju: Za ova četiri znaka horoskopa slijede uspjesi

G.S.
Retrogradni Merkur se primiče kraju: Za ova četiri znaka horoskopa slijede uspjesi

Kako se ovaj turbulentni period, koji se završava 25. aprila, bliži kraju, četiri horoskopska znaka konačno mogu da odahnu zbog nadolazećih promjena

Svaki put kada se Merkur nađe u svojoj retrogradnoj fazi, mnogi od nas osjete talas anksioznosti zbog moguć́ih nesporazuma, problema ili kvarova u komunikaciji. Ali kako se ovaj turbulentni period, koji se završava 25. aprila, bliži kraju, četiri horoskopska znaka konačno mogu da odahnu zbog nadolazeć́ih promjena, prenosi Alo.

BIK

Za Bikove, koji cijene stabilnost i pouzdanost, retrogradni Merkur može biti posebno izazovan period, posebno kada su u pitanju finansije i lične vrijednosti. Kako se ovaj period bliži kraju, Bik može očekivati postepeno ublažavanje finansijskih turbulencija. Sa dolaskom stabilnijeg perioda, trebalo bi da iskoriste svaku priliku za organizovanje finansija i planiranje budućih investicija.

BLIZANCI

Blizanci, znak kojim vlada Merkur, osjeć́aju svaki retrogradni ciklus intenzivnije od drugih znakova. Problemi u komunikaciji, zbrka u planovima i nesporazumi sa bliskim ljudima mogu stvoriti frustraciju. Kraj retrogradnog Merkura im donosi poboljšanje komunikacijskih vještina, što im otvara put za efikasnije i jasnije izražavanje misli i ideja.

VAGE

Vage, koje teže harmoniji i ravnoteži, mogu otkriti da su njihovi međuljudski odnosi posebno osjetljivi tokom retrogradnog Merkura. Završetak retrogradnog ciklusa za Vagu znači smanjenje napetosti i poboljšanje odnosa sa partnerima i kolegama. Ovaj period treba iskoristiti za rješavanje nesuglasica i obnavljanje starih veza.

STRIJELCI

Strijelci, poznati po svom optimizmu i želji da prošire svoje vidike, mogu se osjeć́ati kao da zaostaju tokom retrogradnog Merkura, posebno u pogledu karijere i obrazovanja. Sa približavanjem ovog turbulentnog perioda, Strijelce može očekivati ubrzanje u svom profesionalnom razvoju i obrazovnim naporima. Bilo da se radi o učenju novih vještina ili pokretanju novih projekata, sada je idealno vreme za akciju.








 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana