Muškarci rođeni u ova tri znaka su odlični očevi

GS
Foto: Vox

Muškarci rođeni u nekoliko horoskopskih znakova jednostavno vole očinske dužnosti i jako se ponose brigom za svoju djecu.

Ovi očevi svaki interaktivni trenutak s djecom vide u ugodnim i poželjnim aktivnostima. Od planiranja onih na otvorenom, poput planinarenja, vožnje biciklom pa do izleta u park, obožavaju i čitati knjige mališanima i uključiti djecu u kuhinjske poslove koji ih raduju. Zapravo, ovi super očevi imaju nevjerovatnu sposobnost razumijevanja emocija svoje djece.

Rak

Kao najemocionalniji očevi zodijaka, rakovi nose svoja srce na dlanu, uvijek stavljajući porodičnu sreću na prvo mjesto. Ovi brižni i zaštitnički nastrojeni očevi su poput ljudskih plišanih medvjedića, stvaraju neraskidive veze s djecom i brinu za svaku njihovu potrebu. Jasno je da porodične večeri uključuju kokice i omiljene filmove. Uspostavljaju rituale prije spavanja, poput čitanja priče, pjevanja uspavanke ili pričanja sa svojim mališanima. Rakovi koriste svaki trenutak da budu sa svojim potomcima i njeguju ga. Kako njihova mala djeca odrastaju, uključuju ih u poslove primjerene dobi kao što su postavljanje stola, slaganje odjeće ili vrtlarenje. Očevi Rakovi to pretvaraju u igru ili prijateljsko takmičenje kako bi sve bilo i dalje zabava. U konačnici, ovi su muškarci nepokolebljiva podrška koju svako dijete treba.

Djevica

Preciznost i strast sudaraju se u organiziranim očevima rođenima u znaku Djevice. Svoju roditeljsku misiju shvataju ozbiljno, nastojeći djeci pružiti samo najbolje. Ovaj zemljani znak uživa u osmišljavanju zanimljivih aktivnosti, strukturiranih rutina i obrazovnih iskustava za svoju malu djecu. Igre su maštovite i bilo da se radi o slaganju kockica ili prodavnice, smatraju da je sjesti na pod i igrati se s djetetom izvrstan način zbližavanja. Daju sve od sebe i planiraju posebne izlaske jedan na jedan sa djetetom. Tate Djevice će dopustiti svom tinejdžeru da odabere aktivnost ili odredište, bilo da je to izlet u zabavni park, kino ili omiljeni restoran. Oni znaju da je najvažniji aspekt bavljenja djecom kvalitetno zajedničko vrijeme.

Vaga

Unoseći sklad u igru, tate Vage su usmjereni na ravnotežu i ljubav. Prave su tate iz snova. Od domaće zadaće do kućanskih poslova i pospremanja igračaka razbacanih po podu, oni s veseljem preuzimaju svaku dužnost, njegujući mirnu i nježnu atmosferu za svoju djecu. Zapravo, očevi Vage čak i jednostavno kupanje čine avanturom s igračkama i mjehurićima. Pridruže se djetetu u igri i dobro se pritom zabavljaju. Šta god da rade, uživaju u svojoj roditeljskoj ulozi, pružajući čvrst temelj za rast svoje djece, prenosi Ljepota&Zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana