Evo šta znači ako ste rođeni neparnog ili parnog dana, mjeseca i godine

B92
Evo šta znači ako ste rođeni neparnog ili parnog dana, mjeseca i godine

To što je neko rođen neparnog dana, neparnog mjeseca i neparne godine ima svoju svrhu, a numerologija vam pomaže da spoznate sebe i druge.

Svedite svoj dan, mesec i godinu rođenja na jednocifrene brojeve i odgovor potražite u slijedećim kombinacijama.

Na primjer: ako ste rođeni 14. 11. 1977. to vam je:

1.Dan = 14 = 1 + 4 = 5
2.Mjesec = 11 = 1+1 = 2
3.Godina = 1 + 9 + 7 + 7 = 24 = 2 + 4 = 6

Prema tome, vaša kombinacija 5-2-6 je nepar, par, par.

1. KOMBINACIJA nepar - nepar - nepar

Osobama koje imaju ovaj čisti astrološko-numerološki nepar, predviđeno je da su njihove težnje usmjerene ka svemu što je "svijetlo". Trebalo bi da imaju naklonost prema umjetnosti, kao i da su im vrlo bliska okultna i druga tajna učenja. Smatra se da su osjećajni, produhovljeni i plemeniti.

Često se u životu postave i iskazuju kao veliki sanjari i neumorni graditelji kula među oblacima. Poprilično se teško snalaze u praktičnim poslovima. To ni u kom slučaju ne znači da ne posjeduju izuzetno kvalitetnu i kreativnu energiju.

Rođeni u čistom neparu su osobe koje žive za ljubav, ali i osobe koje zbog i od ljubavi često stradaju. Smatra se da na emotivnom planu najteže uspostavljaju ravnotežu, odnosno da su tu najosetljiviji i najranjiviji. Zato se mnogima, s pravom, čini da ove osobe doslovno posrću pod bremenom sopstvenih osjećanja.

Njima je često tesno u sopstvenoj koži i ne znaju šta bi sa sobom. Tada im se čini da je sve potpuno besmisleno i apsolutno bez ikakve svrhe, pa tonu do najmračnijih raspoloženja. Ipak, sve to kod njih je kratkog vijeka i u stanju su da se iz takvog potpunog mraka u trenu transformišu u osobu punu vedrine i optimizma, koja svojom vjerom i kreativnom životnom energijom može da pokrene i preokrene svijet.

Po pravilu, osobe čistog astrološko-numerološkog nepara imaju divnu i široku dušu. Umiju od sveg srca da saosjećaju s bližnjima, udubljuju se u njihove probleme, naprosto žele da pomognu svima i ne štede sebe kada su drugome na usluzi. Ali, ove osobe znaju da budu i strahovito razdražljive, padaju u vatru zbog najobičnijih i zanemarivih sitnica koje samo one vide i koje samo njima smetaju.

Često kada se ljute na druge, tu ljutnju mogu sa svim žarom da prenesu i na sebe same. Događa im se da u određenom trenutku žele mnogo više nego što se to tada može, pa je to i najčešći povod za nerviranje i ispade bijesa.

2. KOMBINACIJA nepar - nepar - par

Svima koji su u danu i mjesecu nepar, a u godini - par, pripisuje se da su vrlo emotivni. Samo tu njihovu emotivnost oni tako vješto prikrivaju, da u pojedinim momentima i sami povjeruju kako su "operisani" od osjećanja.

Kako drugi ne znaju pravu prirodu ovih osoba, a one same se kontra reklamiraju, ostaju krajnje zagonetne za okolinu (njihovu kontra reklamu mogu da progutaju do kraja samo ograničeni, dok ostali vide i osjećaju da nešto tu nije u redu). Sve dok o svojim planovima i namjerama ove osobe ne pričaju ili ne upoznaju čak ni svoje najbliže, sve dok su na drugim temama, za njih "nema zime".

Naime, ćutanje je za njih prava formula i tajna uspjeha. Ukoliko progovore, ostaće potpuno nezaštićeni i mnogi će im bez razloga stajati na putu i pokušavati da ih ugroze i ponize. To je neka vrsta kažnjavanja boljeg od strane goreg, pa osobe iz ove druge kombinacije astrološko-numerološkog par-nepara, moraju da računaju na stalni život pod maskom. Ne treba pokušavati shvatiti ih i razotkrivati.

Kad god pomislite da ste ih stjerali u ćošak i da moraju da se otvore, oni vam u najvećem povjerenju i uz zaklinjanje na povjerljivost, uvale novu shemu kao apsolutnu istinu o sebi. Zato je bolje da ih ne pritiskate da se iskreno predstave - to je nemoguće. Oni često bez ikakvog (naizgled) povoda i bez ikakve koristi (stvarno) slažu za tako sitne stvari da je to pravo čudo.

Naime, oni su sigurno bili u prilici da nešto iskreno kažu ili se iskreno izraze, a podsvijest ih je u zbrci naterala da slažu. Zato vlada mišljenje da oni vole da lažu, a ustvari, kod njih u tim slučajevima nije radila svijest nego podsvijest. Ukoliko stvarno požele da slažu, to nikada i niko ne može da otkrije i dokaže.

Ukoliko im se dogodi da se opredele za umjetničko stvaralaštvo, neminovno za sobom ostavljaju maestralna djela, najviše umjetničke i estetske vrijednosti.

3. KOMBINACIJA nepar - par - nepar

Svima kojima je rođenje namenilo astrološko-numerološki treću kombinaciju par-nepara, suđeno je da se u životu iskazuju kao graditelji i stvaraoci materijalne kulture i uopšte opipljive i realne vrijednosti.

Iz ove kombinacije su regrutovani najpoznatije svjetske arhitekte i izumitelji, osobe koje se sa ogromnim uspjehom mogu ogledati u svim poslovima kojima je osnova u prirodnim naukama. Opredjeljivanje za ostvarivanje karijere u nekoj drugoj oblasti su dosta manje.

Interesantno je da se ove osobe mogu naći u vrlo uspješnom braku s osobom iz bilo koje astrološko-numerološke par-nepar kombinacije. Osnova za takvo predodređenje nalazi se u činjenici da su ove osobe među najreprezentativnijim nosiocima harmonije, sklada i jedinstva. Kod njih ima svega što je potrebno bilo kojoj drugoj kombinaciji i zato mogu uspješno da se uklope sa osobama iz bilo koje kombinacije.

Priroda ovih osoba je najbolji oslonac njihove uspješnosti u realnim okvirima. Tada se otkriva da su po prirodi otvoreni, što se mnogima sviđa, pa ih bukvalno usvajaju i obožavaju.

Kako ih krasi velika dinamičnost, s njima nikada ne može da vam bude dosadno, niti u njihovom društvu možete dospjeti u bezizlaznu situaciju. S obzirom da im je podarena i uvjerljiva sugestivnost, oni su u stanju da za svoju ideju i projekat uvjere i pridobiju čak i "nevjernog Tomu".

4. KOMBINACIJA par - nepar - nepar

Mada osobe iz četvrte kombinacije astrološko-numerološkog par-nepara sebe smatraju velikim praktičarima, sposobnim racionalistima i prvenstveno ljudima od akcije, njima je suđeno da latentno naginju misticizmu i okultnim učenjima.

Međutim, to im ni najmanje ne smeta pri rješavanju životnih problema. Naprotiv, to im daje prednost u odnosu na one koji su se opredjelili ili za materijalno ili za duhovno carstvo.

U kultnoj seriji "Tvin Piks", režiser Linč je svog FBI agenta Kupera oblikovao baš po ovoj astrološko-numerološkoj kombinaciji par-nepar. Zaista je dobro kada neko uspije da uspostavi pravu i punu ravnotežu između duhovnog i fizičkog svijeta.

Karakteristično je da se osobe iz ove par-nepar kombinacije mogu oprobati u svim sportskim disciplinama, najrazličitijim učenjima i naukama, da nema oblasti u životu koja im je strana ili nedostupna, samo je pitanje njihove želje. Niko kao oni nije u stanju da bude u svakom jelu začin i to onaj koji daje konačni, završni ukus i aromu.

Za njih nema bitnih i nebitnih stvari, za njih je sve podednako važno i vredno. Oni nikome i ničemu ne daju apsolutno prvenstvo. Imaju krajnje polivalentna i sistematična zapažanja, angažovanja i nikada i ništa ne može u potpunosti da ih veže i zaustavi na duže vrijeme.

Pretpostavlja se da bi ove osobe trebalo da se iskažu, makar u vidu hobija, kao uspješni vajari, slikari ili graditelji. Tu su u poziciji da izraze svoju prirodu u svim praktičnim i mističnim bojama i aspektima.

5. KOMBINACIJA nepar - par - par

Roditelji bi trebalo da budu veoma srećni kada im se rodi ovakvo dijete! Naime, s njim neće imati muka tokom odrastanja, a ni kasnije u samostalnom životu. Ove osobe odlikuje izvanredna umjerenost na emotivnom, duševnom i duhovnom polju, kao i na svim ostalim poljima života. U svemu kod njih dominira puna uravnoteženost.

Predviđa im se siguran uspjeh ukoliko se budu bavili i posvetili prirodnim naukama. Može se reći da su rođeni matematičari i suptilni fizičari, ali da se mogu s maksimalnim uspjehom iskazati i kao svestrani biolozi, posvećeni botaničari, analitični ekolozi. Sve što ima veze s prirodnim naukama, njima je kao pjesmica koju od malena znaju i vole.

Samo oni mogu da otkriju neke teorijske postavke o samoj prirodi i strpljivo i sistematski da izgrade do tada nepostojeća poglavlja i grane pojedinih nauka i disciplina. Svojom upornošću tope i najveće prepreke koje im se ukazuju na zacrtanom putu i uvijek stižu do određenog cilja.

Oni nikada i ni pod kakvim uslovima ne dozvoljavaju sebi burnu reakciju, bez obzira na određene stvari i pojave koje izlaze iz kruga normalnosti i svrsishodnosti.

Djeluju kao da ih apsolutno ništa ne iritira. To nije tačno, već oni uspijevaju sve i svakoga da dovedu na pravu mjeru i pravo mjesto, pa ne žele da prave nepotrebni cirkus.

U okolini se predstavljaju kao uvijek vedre osobe kojima je stalo do opšteg dobra. Vole i zalažu se za ostvarivanje jednostavnog i mirnog života. Mogu da progutaju puno toga, ali mogu i u pogodnom trenutku da naplate račun - s kamatom.

6. KOMBINACIJA par - nepar - par

Kada okolina za nekoga misli da je hladna osoba, najvjerovatnije se radi o ovoj osobi. Ta spoljašnja hladnoća, od koje mnogi zaziru, samo je posljedica maksimalne uravnoteženosti (kakva se rijetko sreće), koja omogućava da se u svakoj prilici reaguje britko, hladne glave i krajnje odmjereno i primereno.

Takva unutrašnja postavka prema spoljnom svijetu, omogućava ovim osobama da se upuste potpuno superiorno u svako poslovanje. Posebno im od ruke idu oni poslovi gdje se traži organizacija širih razmjera. To ih čini zadovoljnim i nije im teško da ponekad i potpuno bez naknade izvršavaju veliku transakciju ili operaciju. Samo oni su u mogućnosti da znaju u svakom trenu šta se događa na kom dijelu opsežne akcije i uvijek imaju pri ruci više spremnih alternativa za svaki problem ili prepreku koja može da iskrsne.

S lakoćom i nenametljivom spontanošću i sigurnošću umiju da nametnu svoju volju okolini. Slično se događa i kada požele nekoga da podrede ili pridobiju, dovoljno im je par riječi i jedan značajan pogled da od svakog naprave svog sljedbenika i poslušnika.

Kada je u pitanju ova šesta kombinacija, onda se može reći da su oni ti kojima su apsolutno nepoznate ikakve duhovne krize. To im daje ogromnu prednost pred osobama iz svih ostalih kombinacija, pa ih ovi drugi smatraju hladnim i zavide im. Sposobnost da se savršeno uspješno nose sa svim problemima je primarna u njihovom životu, pa im mirniji periodi mogu biti vrlo dosadni i neinteresantni u tolikoj mjeri da se često upuštaju u velike poduhvate od kojih unaprijed znaju da neće imati nikakve koristi.

7. KOMBINACIJA par - par - nepar

Činjenica je da u sedmoj kombinaciji astrološko-numerološkog par-nepara, egzistiraju dva para i jedan nepar. To upućuje na zaključak da je ovim osobama bliži i pristupačniji fizički svijet. Međutim, neće se kod njih izgubiti ta jedna fina žica viših spoznaja. To posebno dolazi do izražaja ukoliko ove osobe odluče da grade karijeru kao ljekari, hirurzi, psiholozi ili psihijatri. Njihova dijagnostika je fantastična.

Nevjerovatno je s kojom brzinom i tačnošću nešto dijagnostikuju i kojom spretnošću i rafinisanošću vrše sve moguće zahvate. U tim područjima su bez premca, bilo da se radi o medicini ili ekonomiji. Uvijek su prisutni sa pravim rješenjem.

Njima kao da je suđeno da pomažu drugima i da pri tome ne vode računa o svojim interesima. Uvijek su pri ruci i spremni da spasu. Njima je sasvim svejedno ko je u nevolji, oni prema svima imaju podjednak tretman. Nemate popusta zato što ste im stari prijatelj, niti lošiji tretman što vas ne poznaju ili su pak s vama u svađi. Oni su univerzalni spasioci i osobe koje se na dužnosti ne mogu potkupiti.

Ova kombinacija daje osobe koje imaju vrlo široko obrazovanje, proisteklo iz još šireg pogleda na svijet i fantastičnog uvida i vladanja morem tako raznorodnih područja, pojava i stvari.

Mogu biti odlični u polju mistike i okultizma i mada je to oblast koja ih generalno ne privlači, oni s lakoćom mogu savladavati ovu materiju i postati uvaženi poznavaoci i kritičari iste.

Ne treba zaboraviti da su ove osobe svrstane u izuzetno racionalan tip, odnosno kategoriju koja ne vjeruje previše u onostrano, već se njima (ako se bavi) bavi samo kao još jednim segmentom svog ukupnog obrazovanja.

8. KOMBINACIJA par - par - par

Kod osoba rođenih u punom astrološko-numerološkom paru, naglašava se puna okrenutost zemaljskim stvarima. Takva osnova, ni u kom slučaju ne isključuje suštinsku i vrlo veliku senzibilnost kod ovih osoba i upućuje na jedan mnogo senzitivniji i dublji unutrašnji život nego što to drugi primećuju i što sami sebi to priznaju.

Možda najbolja ilustracija za ovu tvrdnju leži u odnosu prema umjetnosti. Ove osobe su svijesne svojih nedovoljnih potencijala da same stvaraju umjetnička djela na višem nivou, pa se zadovoljavaju praćenjem i poznavanjem umjetnosti na najvišem stepenu.

Rijetko se sami upuštaju u avanturu umjetničkog stvaranja jer su svjesni svojih dometa. Eventualno ih može isprovocirati tuđi izuzetno nizak umjetnički domet i veličanje ispraznosti, pa mogu iz vica da naprave vrlo uspješna i originalna ostvarenja.

Međutim, ni takva egzibicija ih ne može da ih privuče da pogaze svoju svijest i poznavanje materije, kako bi se odlučili da se ozbiljnije uvuku u ono u čemu, po sopstvenom mišljenju (mada objektivno to ne mora da bude tako) nisu dorasli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana