Nevjerovatan obračun tigra i lava (VIDEO)

GS
Foto: YouTube

Lav je kralj džungle, a kako izgleda kada se ova veličanstvena životinja suoči sa drugom, pod‌jendako opasnom divljom mačkom, tigrom, prizor je koji oduzima dah.

Video na kome se lav i tigar bore, postao je viralan na društvenim mrežama i apsolutno je nevjerovatan.

Na snimku lav skače na tigra i pokušava da ga obori, ali se tigar uspješno brani i obara kralja džungle, kome u pomoć pritiču njegove kraljice, lavice. Lavice kidišu na tigra, dajući lavu priliku da se uspravi i ponovo napadne protivnika. Ipak, ako je suditi prema snimku, tigar je ubjedljivo nadmoćniji.

Ispod ovog snimka ostavljeno je preko 5000 komentara. 

Ovo je rijetka situacija jer lav i tigar ne žive u istom okruženju, pa se ovakvi obračuni mogu vidjeti samo u rezervatima ili zoo vrtovima.

"Tigar je mnogo brži i jači od lava", "Tigar ne može da izdrži dugo u ovakvoj borbi, za razliku od lava, koji se bori do smrti. Tako da ja navijam za lava", "Tigar je kralj", "Evidentno je da tigar nema šta da traži u borbi protiv lava. Trebalo bi da izbjegavaju suočeljavanja sa moćnim lavovima", "Tigrova prednost je što se nalazi na uzdignutoj zemlji, što dovodi do toga da lav izgubi bitku i padne na leđa", "Ponekada se lavovi bore tako što ostanu na podu. Nemojte misliti da je to znak slabosti, to je smrtonosna trapka koju lavovi koriste da ubiju druge životinje", samo su neki od tih komentara, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana