Невјероватан обрачун тигра и лава (VIDEO)

GS
Foto: YouTube

Лав је краљ џунгле, а како изгледа када се ова величанствена животиња суочи са другом, под‌јендако опасном дивљом мачком, тигром, призор је који одузима дах.

Видео на коме се лав и тигар боре, постао је виралан на друштвеним мрежама и апсолутно је невјероватан.

На снимку лав скаче на тигра и покушава да га обори, али се тигар успјешно брани и обара краља џунгле, коме у помоћ притичу његове краљице, лавице. Лавице кидишу на тигра, дајући лаву прилику да се усправи и поново нападне противника. Ипак, ако је судити према снимку, тигар је убједљиво надмоћнији.

Испод овог снимка остављено је преко 5000 коментара. 

Ово је ријетка ситуација јер лав и тигар не живе у истом окружењу, па се овакви обрачуни могу видјети само у резерватима или зоо вртовима.

"Тигар је много бржи и јачи од лава", "Тигар не може да издржи дуго у оваквој борби, за разлику од лава, који се бори до смрти. Тако да ја навијам за лава", "Тигар је краљ", "Евидентно је да тигар нема шта да тражи у борби против лава. Требало би да избјегавају суочељавања са моћним лавовима", "Тигрова предност је што се налази на уздигнутој земљи, што доводи до тога да лав изгуби битку и падне на леђа", "Понекада се лавови боре тако што остану на поду. Немојте мислити да је то знак слабости, то је смртоносна трапка коју лавови користе да убију друге животиње", само су неки од тих коментара, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана