Trik kako da provjerite da li vas je neko blokirao

GS
Foto: Facebook

Kada neko blokira vaš broj telefona, neće vam stići nikakva notifikacija. Jedna od načina da provjerite, jeste da pozovete tu osobu i ako nakon jednog zvona ili direktno odete na glasovnu poštu, postoji mogućnost da ste blokirani.

Neki operateri ni nemaju govornu poštu u ovom slučaju, već vas odmah "izbacuje", ili se čuje kao da je zauzeto.

Drugi "test" moglo bi da bude slanje poruka. Gugl ima RCS, pa je vjerovatno uključeno da se prikazuje kada su poruke stigle, i da li su pročitane.

Ako koristite iMessage i neko vas blokira, "oblačić" će ostati plave boje i neće pozeleniti kao inače.

Treći način da provjerite, jeste putem kontakata. Obrišite kontakt te osobe iz svog telefona, i onda kada krenete da kucate broj, vidite da li vam ga Gugl predlaže. Ako ga nema u "Suggestions", onda su velike šanse da ste blokirani.

Ako sumnjate da vas je neko blokirao na WhatsApp-u, provjerite to ovako: nećete vidjeti da li je onlajn, niti promjene na profilnoj slici te osobe. Takođe, bilo koja poruka koju joj pošaljete ostaće samo sa jednim štikliranim znakom (poslato), a ni pozivi neće prolaziti.

Iz WhatsApp-a, međutim, napominju da čak ni sve ovo ne mora da znači da ste blokirani, i da su namjerno tako napravili kako bi zaštitili privatnost svojih korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana