Трик како да провјерите да ли вас је неко блокирао

GS
Foto: Facebook

Када неко блокира ваш број телефона, неће вам стићи никаква нотификација. Једна од начина да провјерите, јесте да позовете ту особу и ако након једног звона или директно одете на гласовну пошту, постоји могућност да сте блокирани.

Неки оператери ни немају говорну пошту у овом случају, већ вас одмах "избацује", или се чује као да је заузето.

Други "тест" могло би да буде слање порука. Гугл има РЦС, па је вјероватно укључено да се приказује када су поруке стигле, и да ли су прочитане.

Ако користите iMessage и неко вас блокира, "облачић" ће остати плаве боје и неће позеленити као иначе.

Трећи начин да провјерите, јесте путем контаката. Обришите контакт те особе из свог телефона, и онда када кренете да куцате број, видите да ли вам га Гугл предлаже. Ако га нема у "Suggestions", онда су велике шансе да сте блокирани.

Ако сумњате да вас је неко блокирао на WhatsApp-u, провјерите то овако: нећете видјети да ли је онлајн, нити промјене на профилној слици те особе. Такође, било која порука коју јој пошаљете остаће само са једним штиклираним знаком (послато), а ни позиви неће пролазити.

Из WhatsApp-a, међутим, напомињу да чак ни све ово не мора да значи да сте блокирани, и да су намјерно тако направили како би заштитили приватност својих корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана