Messenger dobija novu odličnu opciju!

GS
Foto: Ilustracija

Meta Platforms je najavila niz novih funkcija za Fejsbuk Mesindžer, uključujući mogućnost slanja fotografija u visokoj definiciji (HD), kreiranje zajedničkih albuma, kao i podršku za slanje većih fajlova.

Korisnici Mesindžera sada mogu slati fotografije u HD kvalitetu jednostavnim odabirom slike i uključivanjem HD prekidača prije slanja. Fotografije primljene u HD formatu biće označene oznakom "HD" u gornjem desnom uglu, što olakšava prepoznavanje kvalitetnijeg sadržaja. Ova novina uslijedila je nakon što je ista funkcija nedavno uvedena u Vocapu, još jednu od aplikacija u vlasništvu kompanije Meta.

Značajna novost su i zajednički albumi, koji omogućavaju korisnicima da sa prijateljima i porodicom dijele fotografije i video zapise. Kreiranje zajedničkog albuma moguće je u grupnim četovima, gdje korisnici mogu dodati više fotografija odjednom ili pritisnuti duže na pojedinačnu sliku kako bi kreirali album. U postojeće albume moguće je dodavati nove fotografije i video zapise, a albume je moguće i preimenovati. Svi u grupnom četu moći će da pregledaju, dodaju, brišu i preuzimaju sadržaj iz zajedničkih albuma.

Još jedna novina je mogućnost dodavanja ljudi na Mesindžer pomoću QR koda, čime je olakšano povezivanje sa novim kontaktima.

Mesindžer sada podržava slanje fajlova do 100MB, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne limite. Podržani su svi glavni formati fajlova, uključujući Vord, PDF, Eksel i zip. Ovo proširenje predstavlja dugo očekivanu funkciju koja će dodatno unaprijediti komunikaciju među korisnicima.

Ove nove funkcije dodatno obogaćuju iskustvo korišćenja Mesindžera, potvrđujući posvećenost kompanije Meta inovacijama i poboljšanju komunikacijskih alata, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana