Messenger добија нову одличну опцију!

GS
Foto: Ilustracija

Мета Платформс је најавила низ нових функција за Фејсбук Месинџер, укључујући могућност слања фотографија у високој дефиницији (ХД), креирање заједничких албума, као и подршку за слање већих фајлова.

Корисници Месинџера сада могу слати фотографије у ХД квалитету једноставним одабиром слике и укључивањем ХД прекидача прије слања. Фотографије примљене у ХД формату биће означене ознаком "ХД" у горњем десном углу, што олакшава препознавање квалитетнијег садржаја. Ова новина услиједила је након што је иста функција недавно уведена у Воцапу, још једну од апликација у власништву компаније Мета.

Значајна новост су и заједнички албуми, који омогућавају корисницима да са пријатељима и породицом дијеле фотографије и видео записе. Креирање заједничког албума могуће је у групним четовима, гдје корисници могу додати више фотографија одједном или притиснути дуже на појединачну слику како би креирали албум. У постојеће албуме могуће је додавати нове фотографије и видео записе, а албуме је могуће и преименовати. Сви у групном чету моћи ће да прегледају, додају, бришу и преузимају садржај из заједничких албума.

Још једна новина је могућност додавања људи на Месинџер помоћу QR кода, чиме је олакшано повезивање са новим контактима.

Месинџер сада подржава слање фајлова до 100МБ, што је значајно повећање у односу на претходне лимите. Подржани су сви главни формати фајлова, укључујући Ворд, ПДФ, Ексел и зип. Ово проширење представља дуго очекивану функцију која ће додатно унаприједити комуникацију међу корисницима.

Ове нове функције додатно обогаћују искуство коришћења Месинџера, потврђујући посвећеност компаније Мета иновацијама и побољшању комуникацијских алата, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана