Mesendžer napokon ispravlja nešto na što su se žalili mnogi korisnici

Tanjug
Foto: Ilustracija

MENLO PARK- Kompanija Meta, vlasnik društvene mreže Fejsbuk, najavila je da je unaprijedila dijeljenje fotografija preko aplikacije Mesindžer u HD kvalitetu.

Fejsbuk je još 2017. uveo slanje fotografija u 4K rezoluciji (4.096 sa 4.096 piksela po inču), ali predstavnica Mesindžerovog tima za komunikaciju Liz Svini rekla da slike tada bile komprimovane, a njihov izgled je "zavise od mrežnih uslova i pošiljaoca i primaoca".

Svini je za tehnološki portal Verdž navela da fotografije više neće biti toliko komprimovane, a korisnici će imati na raspolaganju novu komandu "HD" koje omogućava dijeljenje slika u 4K rezoluciji.

Ako korisnik ne dodirne pomenutu komandu prije slanja slike, primalac će dobiti sliku u 2K rezoluciji.

Mesindžer će takođe omogućiti korisnicima da dijele datoteke veličine do 100 megabajta (MB), što je značajno više u odnosu na prethodno ograničenje od 25 MB.

Proširenje kapaciteta će olakšati dijeljenje kraćih video zapisa preko Mesindžera, pošto korisnici neće morati da ih razdvajaju na manje dijelove prije slanja.

Meta je takođe navela da uvodi novu funkciju dijeljenja albuma koja će omogućiti korisnicima da prikupljaju slike ili video snimke sa zajedničkih događaja kao što su grupna putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana