Месенџер напокон исправља нешто на што су се жалили многи корисници

Танјуг
Foto: Илустрација

МЕНЛО ПАРК- Компанија Мета, власник друштвене мреже Фејсбук, најавила је да је унаприједила дијељење фотографија преко апликације Месинџер у HD квалитету.

Фејсбук је још 2017. увео слање фотографија у 4К резолуцији (4.096 са 4.096 пиксела по инчу), али представница Месинџеровог тима за комуникацију Лиз Свини рекла да слике тада биле компримоване, а њихов изглед је "зависе од мрежних услова и пошиљаоца и примаоца".

Свини је за технолошки портал Верџ навела да фотографије више неће бити толико компримоване, а корисници ће имати на располагању нову команду "HD" које омогућава дијељење слика у 4К резолуцији.

Ако корисник не додирне поменуту команду прије слања слике, прималац ће добити слику у 2К резолуцији.

Месинџер ће такође омогућити корисницима да дијеле датотеке величине до 100 мегабајта (МБ), што је значајно више у односу на претходно ограничење од 25 МБ.

Проширење капацитета ће олакшати дијељење краћих видео записа преко Месинџера, пошто корисници неће морати да их раздвајају на мање дијелове прије слања.

Мета је такође навела да уводи нову функцију дијељења албума која ће омогућити корисницима да прикупљају слике или видео снимке са заједничких догађаја као што су групна путовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана